Jenni Ukkonen

Turistina omassa kaupungissa + vinkkejä Dubaihin

Teksti: Jenni Ukkonen

Tälle kesälle emme hieman poikkeuksellisesti ole tehneet mitään lomasuunnitelmia; emme ole menossa edes Suomeen, ja mieheni vietettyä juuri reilut kolme kuukautta Lontoossa ei sinnekään ole mitään kiirettä. Ei – tänä kesänä me ollaan täällä Arabiemiraateissa niin paljon ja pitkään kuin mahdollista, kunnes mieheni pääsee lentämään takaisin Saudi-Arabiaan töidensä pariin. Siinä vaiheessa kun matkustaminen sinne määritellään turvalliseksi/turismi on taas OK, voisin kuvitella lentäväni hänen luokseen minilomalle, mutta siihen saakka pysyttelen mieluiten kotona, tai siis täällä asuinmaassamme. Onneksi täälläkin riittää tekemistä, vaikka säät nyt onkin sitä luokkaa, ettei ulkona juuri tee mieli olla… Sitä lukuunottamatta omien kotikulmien läpikäyminen voi itseasiassa olla yllättävän kivaa ja silmiä avaavaa puuhaa! Tällä viikolla teimme myös kesän ekan staycationin (sanon ekan, koska toivon, että ehdimme tehdä vähintään toisenkin yhdessä…), jotta pääsimme hetkellisesti aidompiin lomatunnelmiin ja ihan vaan vähän eri maisemiin, ja tuo miniloma ihanassa hotellissa tekikin terää! Siinä samalla pohdiskelin muita hyviä vaihtoehtoja Arabiemiraateissa / Dubaissa ajanviettoon, mutta samat ideat toiminevat oikeastaan ihan missä vaan.

Kahvitasting

Ota ystävä tai useampi mukaan ja valitkaa esimerkiksi viisi kahvilaa, missä käytte “tourilla”; jokainen voi valita vaikka yhden, missä on halunnut käydä. Mikäli useampi kahvikuppi päivässä ei kuulosta omaan korvaan toimivalta, pyytäkää kahvit vaikka kahteen eri kuppiin kaadettuna per annos, jolloin annokset ovat pienempiä. Maistelujen lomassa voitte arvioida yhdessä paikan sisustuksen, valikoiman, yleisen fiiliksen ja tietysti kahvin laadun. Tourin voi toki tehdä myös vaikka teen, leivosten tai jäätelöiden kanssa…

Vinkki Dubaihin: Dubai on ihania ja Instagrammattavia kahviloita täynnä. Omia ikilemppareitani ovat mm. Comptoir 102, Amongst Few, The Hamptons Cafe, %Arabica ja L’Eto. Toki tätä nykyä Dubaista löytyy myös monia uusia kahviloita, missä en ole edes ehtinyt vielä käydä. Bonuksena kahvin ystäville löytyy Dubain historialliselta Al Fahidin alueelta kahvimuseo, missä en myöskään ole edelleenkään käynyt, mutta mistä olen kuullut kehuja. Ehkäpä vierailen siellä vihdoin tänä kesänä jonkun yhtä paljon kahvia rakastavan kaverini kera?

Kokeile uutta harrastusta

Jooga, laitepilates, kukka-asetelmien teko tai keramiikkakurssi – tee jotain, mitä olet pitkään halunnut testata. Parhaimmassa tapauksessa löydät uuden intohimon, minkä parissa jatkat vielä kesän jälkeenkin!

Vinkki Dubaihin: Alserkal Avenuelta löytyy useampi paikka, jotka järjestävät erilaisia workshopeja, valokuvauksesta latte-taiteeseen ja luonnollisten deodoranttien tekoon. Löydä ideoita heidän Instagramista!

Tee hotelli staycation

Nyt kun hotellienkin arki on alkanut kevään jäljiltä normalisoitua, tarjoavat monet hotellit huoneita tai yöpymispaketteja hyvin hinnoin. Mikset pakkaisi viikonloppulaukkua ja lähtisi viettämään aikaa kauniiseen hotelliin, mistä löytyy myös hyvä ravintola tai kaksi iltaa ajatellen?

Vinkki Dubaihin: Dubai on hyviä hotellidiilejä tänä kesänä pullollaan. Normaalisti pidän palmulla sijaitsevaa FIVE-bilehotellia aivan liian meluisana ja kiireisenä omaan makuuni, mutta juuri nyt sekin on tavallista hiljaisempi ja siellä olosta voi oikeasti jopa nauttia. Kannattaa tsekata heidän super houkutteleva tarjous, missä huoneen koko hinnan voi käyttää hotellin ravintoloissa ja huonepalveluun (me tartuimme tietenkin tähän diiliin).

Kiertele putiikeissa

Tue paikallisia pienyrittäjiä vierailemalla ja shoppailemalla omaperäisissä putiikeissa – saatat samalla löytää uusia merkkejä ja saada uusia ideoita pukeutumiseen. Tämän voisi hyvin yhdistää vaikka kahvilakierrokseen ystävien kanssa!

Vinkki Dubaihin: aiemmin mainitsemassani Comptoir 102:ssa on myös tyylikäs putiikkipuoli, mistä löytyy mm. sisustustuotteita, vaatteita ja asusteita ja Amongst Few:lla on puolestaan erikoisempiin / harvinaisempiin lenkkareihin keskittyvä putiikki kahvilan naapurissa – jälkimmäiseen voi hyvin viedä miehenkin, viihtyvät varmasti!

Ulkoile eri paikoissa

Tee reissu puutarhaan tai puistoon, missä tulee harvemmin käytyä. Jos olet sporttisella tuulella, lähde patikoimaan luontoon. Plus, mikset yhdistäisi tähän piknikiä – eväät mukaan joko kotoa tai kahvilasta!

Vinkki Dubaihin: Kesällä ulkoilu ei ole ehkä ykkösvaihtoehto, mutta rannoilla on edelleen kiva viettää tunti tai pari, meressä uiskennellen. Dubaista löytyy ihania rantabulevardeja, joilla on miellyttävä kävellä milloin vain.

Järjestä brunssi ystävien kanssa

Mikäpä olisi parempi aika kiirettömään brunssiin ystävien kesken, kuin kaunis kesäviikonloppu?

Vinkki Dubaihin: Odotan kuin kuuta nousevaa, että teemme ystäviemme kanssa ensimmäisen brunssin sitten alkuvuoden. Olen aiemmin maininnutkin, että ikilempparini on STK Downtownin brunssi, mutta seuraavaksi on testattava Ce La Vi – toivottavasti saamme ajoitettua sen vielä tälle kuulle!

Rentoudu museoissa ja gallerioissa

Tämä on yksi omista suosikkitavoistani rentoutua ja saada uutta ajateltavaa. Valitse kiinnostavalta vaikuttava näyttely ja pyri viettämään teosten kanssa kunnolla kiireetöntä aikaa.

Vinkki Dubaihin: Arabiemiraatteihin muuttaessani sanoin usein kaipaavani museoita ja gallerioita, sillä Münchenissa asuessamme vierailemme niissä lähes viikottain. Todellisuus on, että täältäkin löytyy niitä yllin kyllin, ainakin kun tietää minne mennä! Seuraavaksi haluan vierailla Jameel Arts Centressa, minne on ilmainen sisäänpääsy (aika tulee varata etukäteen netissä).


Mikäli olet suunnittelemassa lomaa Arabiemiraatteihin tälle kesälle, kurkkaa myös edellinen postaukseni huomioitavista seikoista!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X