Jenni Ukkonen

Uuden kodin sisustuksen suunnittelua

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä, merkattu *-merkillä.

* Sivupöytä / * Sängynpääty / * Vaasi / * Ruokapöytä / * Peili / * Tuoli

Jo ennen kun meidän muutto vahvistui (tai oli edes tapetilla) millään muotoa, olin potenut muutto- ja sisustuskuumeesta pitkän aikaa. Tänä kesänä useampi ystäväni muutti ja on laittanut kotia uusiksi, ja olen haaveillut, että pääsisin tekemään pian itse saman. Sekä Pinterestiin että Instagramiin on tullut tallennettua lukuisia inspiraatiokuvia ja varsinkin Instaan tallentamani kuvia selatessani huomaan, että mulla on ihan selkeä tyyli, mihin suuntaan haluaisin seuraavan kodin laittaa. Nyt muuton alkuun emme tosin laita ihan kaikkea uusiksi, mutta Dubaissa ollessani aion jatkaa huonekalujen myyntiä (tai no paljon meillä ei enää jäljellä olekaan, onneksi!) ja viedä sisustusta sitä mukaan siihen suuntaan, mihin olen haaveillut. Mitä siis seuraavan kodin sisustukselta haluaisin?

Uuden asuntomme seinät ja keittiö ovat valkoiset, ja se käy mulle hyvin; se on helppo ja puhdas kanvaasi. Vaatekaapit ovat kauniin puun sävyiset ja kaikki metalliset yksityiskohdat (hanat, ovenkahvat, suihku jne) ovat mattamustat – tämä yksityiskohta on aivan ihana, ja uniikki kaikkiin muihin täällä näkemiini asuntoihin verrattuna! Kaiken kaikkiaan asunnon tyyli sopii täydellisesti pohjaksi toivomalle sisustukselle; edelleen toki pohjalla valkoista ja mustaa, mutta lämmöksi myös puun eri sävyjä, beigeä, ruskeaa…

Muutamme kahden makkarin asunnosta yhden makkarin asuntoon, ja vaikka se on meille ihan tarpeeksi (olen siellä kuitenkin suurimman osan ajasta yksin mieheni palatessa Riadiin), on se luonnollisesti aiempaa pienempi tila, minkä vuoksi haluan pitää sisustuksen mahdollisimman minimalistisena. Onneksi asunnossa on todella hyvin kaappeja, joten kaikkea ei tarvikaan pitää näkyvillä. Määrän sijaan yritän ihan oikeasti löytää kotiin vaan niitä omaa silmää aidosti miellyttäviä asioita, enkä halua mitään turhaa tavaraa nurkkiin.

Oikeastaan ainoa huonekalu, minkä ehdottomasti haluan pitää, on meidän jättimäinen sohva, mikä toivottavasti sopii sille suunnittelemaani tilaan… Pyöreän valkoisen ruokapöytämme haluan vihdoin vaihtaa puunsävyiseen (mielellään ei-pyöreään) heti kun etsimäni tulee vastaan, ja massiivisella sängynpäädyllä varustetun mustan sänkymme haluan vaihtaa jossain välissä johonkin yksinkertaiseen; korvata sen jollain suht huomaamattomalla ja vaaleammalla tai olla kokonaan ilman sängynpäätyä. Yleisfiiliksestä haluan ennen kaikkea rauhoittavan, kodikkaan ja harmonisen yötä päivää sykkivän kaupungin sydämeen.

Muuttouutiset tunnuttiin ottavan hyvin vastaan, mikä ainoastaan lisää intoani muuttaa – ja jakaa tätä matkaa teidän kanssa. Yritän kuvailla tällä alkavalla viikolla behind-the-scenes muuttomateriaalia storyihin, joten jos ette ole vielä siellä seuraamassa, tulkaa ihmeessä mukaan! Lisäksi tulen varmaan kysymään sitä kautta mielipiteitä esim. uusiin huonekaluhankintoihin ja ratkaisuihin kodissa, mikäli kiinnostaa…

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Kuvat nettikaupat + Pinterest kansiostani H O M E D E T A I L S

Lue myös

X