Jenni Ukkonen

Uuden vuoden lupaukset eli itselleni asettamani tavoitteet

Teksti: Jenni Ukkonen

Oikein hyvää uutta vuotta teille vielä ihan virallisesti näin uuden vuoden puolella! Mulla ei ole ollut tapana tehdä uuden vuoden lupauksia, mutta järkeviä ja saavutettavia tavoitteita olen itselleni asettanut lähes joka vuosi. Vuodelle 2020 mun tärkeimmät tavoitteet olivat tosiaan mielekkään työn löytäminen ja Dubaihin paluumuutto, ja ilokseni ne molemmat saavutin, vaikkakin tuo töiden löytäminen ei toki aina täysin itsestä kiinni ollutkaat – ei varsinkaan koronavuonna, kun monet yritykset yksinkertaisesti lakkasivat palkkaamasta.

Tälle vuodelle ajattelin asettaa seuraavanlaiset tavoitteet itselleni:

Korean (kielen) oppiminen ainakin keskustelutasolla

En ole ollut uudessa työssäni ihan vielä edes kuukautta (vaikka enää muutamaa päivää vaille onkin), joten en edelleenkään ole valmis avaamaan sitä sen enempää kuin että teen töitä markkinoinnin parissa, mutta tähän tavoitteeseen liittyen kerrottakoon myös, että yritys on korealainen. Olen ollut Koreasta (maana) ja kulttuuristaan kiinnostunut jo vuosia, ja Soul on ehdottomasti yksi suosikki kaupungeistani koko maailmassa – muuttaisin sinne hetkeäkään miettimättä, jos sellainen tilaisuus tulisi vastaan. Kaiken lisäksi olen ollut k-dramojen suurkuluttaja vuosia (postasin aiemmin tänä vuonna myös pienen oppaan korealaisiin draamoihin, mitä oon itse pitänyt hyvänä), mutta kieltä en ole lähtenyt opettelemaan, koska suoraan sanottuna en ole nähnyt siihen syytä. Ennen kuin nyt. Nyt työsähköpostiini tulee jatkuvasti viestejä, mitkä on kokonaan koreaksi, ja vaikkei sen taito mun roolissa vaatimus ollutkaan – ja Google Translate auttaa todella paljon – niin koen, että se voisi olla hyvä lisä, eikä laisinkaan haitaksi. Nyt alkuvuodesta ajattelinkin käydä ostamassa ihan kunnon kirjan, jonka avulla lähteä oppimaan perusteita. Sovellusten kautta päädyn aina kyllästymään opiskeluun ennemmin tai myöhemmin, mutta kunnon oppikirja voisi hyvinkin toimia mulle.

Kasvipohjaiseen ruokavalioon “tiukempi” paluu

Tuo  ”tiukempi” kuulostaa heti tosi ehdottomalta, mutta tarkoitan tällä nyt sitä, että viime vuoden loppuvuotta kohden tuntui, että lipsuin tästä ruokavaliosta useamman kerran, ja huomasin heti olossani suuren eron: voin niin paljon paremmin, kun syön kasvipohjaisesti, eikä siinä pysyttely tuota mulle yksin ollessani onneksi myöskään mitään ongelmia. Eli nyt kun mieheni on Saudi-Arabiassa, eikä tammikuussa taida tulla olemaan ihan kamalasti sosiaalisia tilanteita missä pitäisi miettiä ruokaa, ajattelin ottaa taas täysin kasvipohjaisen aloituksen vuoteen, ja toivottavasti saan siinä pysyteltyä. Tammikuussa vietetään myös sopivasti Vegenuary-kuukautta. Kuinka moni on aikonut haastaa itseään kokeilemalla, josko vegaaninen/kasvipohjainen ruokavalio sopisi itselle? Suosittelen!

Terapian aloitus

Tähän liittyen laitoin pyörät pyörimään viime vuoden lopulla, mutta nyt kun oon aloittanut täyspäiväisesti töiden parissa, on paikka, mihin kävin tuolloin tutustumassa, todella epäkäytännöllinen sijaintinsa puolesta – eikä mulle ehkä just siitä paikasta tullut muutenkaan sellainen fiilis, että näkisin vaivan alkaa mennä useammin. Sen oikean etsintä jatkukoon!

Toisen kissamme laihduttaminen

Uudempi perheenjäsenemme Kiki painoi eläinlääkärilla ennen joulua  5,3 kiloa ja on nyt tippunut siitä takaisin 5 kiloon (mitä hän painoi meille kesällä tullessaan), mutta tavoite on päästä neljään kiloon. Tämä on mulle todella tärkeä juttu, siksi laitan sen kunnolliseksi tavoitteeksi tälle vuodelle – mutta toki toivon että tavoitteeseen päästä mahdollisimman pian, ja siinä sitten pysytään lopullisesti!

 

Lopuksi ehkä pikemminkin lupaus, sillä tavoite tämä ei varsinaisesti ole: lupaan muistaa kertoa rakkaille ja läheisille, miten tärkeitä he ovat. Koskaan ei tiedä milloin sen saa kerrottua viimeisen kerran. Kuulostaa tosi synkältä tavalta lopettaa postaus, mutta tämä ajatus on ollut paljon mielessäni ja koen, etten ole tehnyt tätä tarpeeksi paljon – varsinkin ottaen huomioon kuinka monet tuttavani menettivät rakkaitaan kuluneena vuonna. Voiko sitä koskaan edes sanoa toiselle liian paljon, miten paljon hän sinulle merkitsee?

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X