Jenni Ukkonen

väliaikakatsaus opintoihin

Teksti: Jenni Ukkonen

Kertokaa joku minne tämä alkuvuosi on mennyt, sillä en tosiaan sitä itse tiedä! Ihan hullua että kevätlukukautta on mennyt jo kahdeksan viikkoa, sillä semester kokonaisuutenaan on 14 viikkoa ja sitten loppuu mun eka vuoteni yliopistossa. Loppuihin jäljellä oleviin viikkoihin kun lasketaan vielä kahden viikon pääsiäisloma mukaan, ei tätä lukuvuotta todellakaan ole enää paljon jäljellä!

Nyt aletaankin täällä elää sitä aikaa kun pitää alkaa palauttelemaan ensimmäisiä kurssitehtäviä (tällä hetkellä suorittamissani kursseissa on kaikissa kaksi isompaa, arvosanoja määrittelevää tehtävää) ja samalla sitten valita tokan vuoden kurssit, siinä määrin kun niitä pystyy valitsemaan. Kevään kurssitehtävistäni teen taas oman postauksensa jossain välissä, mutta ensi vuoden kurssivalintani tulee tässä:

kurssit1112

Kaikki kurssit joiden edessä on C -kirjain on mulle pakollisia, mutta syksylle sain sentään valita ihan itsekin pari kurssia tarjottimelta (valinnaisissa puolestaan D -kirjain edessä). Ainakin vähän kiinnostavamman kuuloisia kursseja on tiedossa, kuin mitä oon nyt ekan vuoden aikana suorittanut (eli lähinnä Introduction -kursseja ja sen sellaista yleispätevää) – kyllä taas kelpaa syksyllä aloittaa opiskelut 😉

Tajusin etten olekaan ekan semesterin arvosanoista mitään sanonut, joten loppuun sanoisin että varsin tyytyväinen oon syksyltä saamiini numeroihini. Fashion Industry -kurssista tuli A, molemmista journalismin kursseista B (Introduction to Journalism ja Journalistic Practises) ja Introduction to Marketing jäi sitten hännille C:nä. Sinäänsä aika noloa koska kävin sentään Suomessa avoimessa markkinoinnin perusopinnot, mutta perustelen tuon sillä etten ehtinyt opiskella kokeeseen minuutinkaan vertaa sen helkkarin fashion portfolion teon vuoksi – no, näköjään se ainakin kannatti, kun sen A:n siitä nappasin :p Ja arvosanat meillä on siis: A paras, E huonoin ja F = failed.

Nyt keväällä oon ottanut kyllä tuplasti rennommin kuin syksyllä, ja välillä tuntuukin etten ole kunnolla tätä kevätlukukautta edes aloittanut – siksi onkin niin käsittämätöntä että puolet keväästä on jo mennyt! Mutta mitään stressiä en osaa repiä vaan zenmäisen rauhassa väkerrän kurssitehtäviäni aina kun siltä tuntuu… katsotaan sitten taas myöhemmin miten meni! 🙂

Lue myös

X