Food

Vegaani kaalilaatikko

12.9.2019 Teksti: Jenni Ukkonen


Bongasin hiljattain bloginaapurini Sara Parikan blogista kaalilaatikon reseptin ja tietysti mulla alkoi saman tien tehdä mieli kokeilla sitä. Rakastaako joku muukin kaalilaatikkoa, kaalikääryileitä ja oikeastaan kaikkea, missä on kaalia? Kaalin lisäksi rakastan nimenomaan vuokaruokia. En tiedä mikä siinä on, mutta ne maistuu aina niin hyvältä heti uunista ulos tullessaan, mutta oikeastaan vielä paremmalta seuraavana päivänä.

Koska emme tosiaan enää osta kotiin lihaa tai muita eläinperäisiä tuotteita, päädyin muokkaamaan Saran ohjetta jonkun verran ja tekemään tästä vegaaniversion. Ihan super onnistunut kokeilu, mitä olen sittemmin tehnyt toisenkin kerran. Kiitos Saralle inspiraatiosta ja ennen kaikkea helposta ohjeistuksesta (Saran resepti täällä)!


Vegaani kaalilaatikko

• 1 kaali
• 2 sipulia
• N. 100 g soijarouhetta
• Kasviliemikuutio
• N. 3 dl riisiä
• Tölkki kookosmaitoa
• Suola, mustapippuri
• Loraus soijakastiketta

Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja paista kevyesti kookosöljytyllä pannulla. Pese ja pilko kaali rennolla otteella ja lisää sipulien sekaan valmistumaan.

Valmista soijarouhe kattilassa (=kiehauta nopeaa vedessä, mihin lisätty kasviliemikuutio mausteeksi). Kun rouhe on pehmennyt ja turvonnut, paista erillisellä pannulla (tai vaihtoehtoisesti tyhjennetyllä; sipuli-kaaliseoksen voi nyt siirtää vuokaan) ja lisää loraus soijakastiketta mauksi. Mausta myös suolalla ja pippurilla. Seos saa olla hieman “kostea”; itse en kaatanut keittolientä pois vaan siirsin kattilasta pannulle sen liemen kanssa, mitä keittämisestä oli jäänyt jäljelle.

Lisää soijajauhe vuokaan sipulin ja kaalin kaveriksi. Lisää keitetty riisi ja kookosmaito, sekoita hyvin. Aseta vuoka 200 asteiseen uuniin n. 40 minuutiksi, sekoita n. 20 minuutin kohdalla.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

Suosittelemme