Jenni Ukkonen

Vihdoin oma podcast – tai siis kaksi!

Teksti: Jenni Ukkonen

Nyt tulee jännittäviä uutisia! Otsikosta varmasti sen jo arvaakin, mutta siis… Oon kuunnellut jo vuosia eri podcasteja enemmän ja vähemmän, ja ollut myös mukana vieraana, mutta omaani en suoraan sanottuna uskonut voivani aloittaa, paristakin eri syystä – en tiennyt kenen kanssa aloittaa, tai mistä aiheesta puhua. Sitten kävi niin, että ensin minua kysyttiin mukaan yhteen, ja siitä toisessa porukassa mainitessani myös toiseen! Niin alkoi podcastien täyteinen syksy, minkä aikana olen tehnyt samanaikaisesti kahta eri podia, toista suomeksi ja toista englanniksi, ja oppinut samalla ensimmäistä kertaa elämässäni (toistaiseksi hyvin yksinkertaista) äänitystä ja editointia. Matka tähän pisteeseen on ollut opettavainen ja innostava, ja nyt molemmat podit ovat siinä vaiheessa, että ne saattaa julkistaa! Tai siis olemme nyt just julkaiseet ekat jaksot. Molemmat löytyvät Spotifysta nimillään, mutta jossain kohtaa voivat tulla myös Applen omaan Podcasts-sovellukseen kuultavaksi. Mikäli et käytä noista kumpaakaan, mutta haluat kuulla jaksot, niin ne voi kuunnella myös suorien linkkien kautta, laitan nekin tähän alle.

Suomenkielinen Aavikolla-podcast on aiheeltaan sellainen, minkä uskon kiinnostavan teitä suomalaisia lukijoitani; teen sitä Dubaissa myös neljä vuotta asuneen Jannin kanssa, ja puhumme siinä ennen kaikkea elämästä Dubaissa; arjesta, tämän vuoden mukanaan tuomista muutoksista, ilmiöistä, eroista Suomeen jne. mutta välillä myös muista asioista. Tutustuin Janniin viime kesän lopulla ja tulimme heti tosi hyvin juttuun – ekojen kahvittelujen jälkeen Janni kysyikin saman tien, pitäisikö meidän aloittaa podcast. Tästä se kaikki siis lähti! Mun mielestä tosi kiva tässä podissa on se, että siinä missä yleensä podin pitäjät tuntevat toisensa jo ennestään hyvin, me oikeastaan tutustutaan toisiimme näiden jaksojen myötä, ja toisillemme esittämät kysymykset ovat siis sellaisia, ettemme ehkä oikeasti tiedä toistemme vastauksia niihin ennestään. Julkaisimme ensimmäisen jakson virallisesti tänään, toivottavasti tulette kuuntelemaan! Spotifyn lisäksi jakson voi kuunnella suoraa täältä ja Instagram-tili on @aavikollapodcast (Instan tyylin – tai siis podin koko brändäyksen – suunnitteli Janni, joka on ihan super velho kaikkeen tällaiseen liittyen).

Englanninkielinen Downtown Girls on kahden tyttökaverini kanssa tekemäni podcast, mikä on enemmän jo valmiiksi täällä Dubaissa asuville, Dubain suht hyvin tunteville tai kenties tänne muuttoa suunnitteleville suunnattu. Tässä emme niinkään selitä jokaista termiä tai asiaa, ja juttelemme aika rennosti – välillä aiheesta poiketen – niitä näitä, kuitenkin jostain etukäteen valitsemastamme aiheesta, kuten naistenilloista, hyvinvoinnista, joulufiilistelystä ja -suunnitelmista… Tässä podissa dynamiikka on siis sinäällään eri, että tunnen tytöt ennestään ja myös meidän kaikkien miehet ovat keskenään hyviä ystäviä, joten välillä podissa vilahtaa juttuja myös miehistämme ja yhteisistä ystävistämme. Teemme tällä viikolla soft launchia eli julkaisimme kaksi ensimmäistä jaksoa lähinnä ystävillemme ilman suurempaa mainostusta, tarkoituksena julkistaa podi virallisesti ensi maanantaina. Mikäli tämän kuuntelu kiinnostaa niin olette ehdottomasti tervetulleita! Spotifyn lisäksi jaksot kuulee suoraa täältä ja Instagram on @downtowngirlspodcast.

Molempien podien äänenlaadusta ja editoinnista pitää vielä mainita, että jokainen podissa mukana oleva tekee tätä ensimmäistä kertaa, ja varsinkin ensimmäisistä jaksoista sen voi kuulla äänenlaadussa. Mitä oon itse kuunnellut niin jo toisessa tai viimeistään kolmannessa jaksossa ne paranevat huomattavasti ja editoitavaa on koko ajan vähemmän. Vaikka en varsinaisesti ole perfektionisti, niin monesti tällaiset “ei täydelliset” jutut estävät mua tekemästä monia asioita, mutta näiden kummankin suhteen olen ottanut sen asenteen, että koskaan ei voi kehittyä jos ei ensin aloita jostain, ja jos odottaa aina täydellistä lopputulosta, saa odottaa loppuelämänsä. Eli tästä lähdetään ja jatketaan!

Toivottavasti tulette kuuntelemaan ja jäätte seuraamaan! Myös ideat ja palaute ovat ilman muuta tervetulleita!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X