Travel

Viikko Rovaniemellä

5.3.2018 Teksti: Jenni Ukkonen

Heti alkuun ihan mielettömän suuri kiitos kaikille eiliseen postaukseen (tai Instagram-kuvaani!) onnittelunsa esittäneille – on aina niin lämmittävää huomata, millainen määrä kannustavaa ja aidosti toisen onnesta iloitsevaa tyyppiä sieltä ruudun toiselta puolen löytyy! Ja miten moni teistä on tosiaan ollut mukana jo niin kauan, että muistaa kevyesti jopa kuuden vuoden taa, vau… ollaan mekin vaan kuljettu yhdessä pitkä matka! 🙂

Meidän hääpäivämme ei jatkunut perinteiseen tapaan suoraa häämatkalle siirtyen, vaan sen reissun teemme joko kesällä tai viimeistään alkusyksystä, riippuen, miten saamme lyötyä ajankohdat lukkoon. Sen sijaan mieheni palasi Arabiemiraatteihin ja minä puolestani päätin lähteä viettämään viikkoa Rovaniemelle vanhiempieni luo, kun olin jo sen verran lähellä joka tapauksessa. Siitä saakka, kun viimeksi kävin Rovaniemellä syksyllä, on mieltäni painanut eräs kommentti, missä koettiin, että edelleen kaikkien näiden ulkomailla asuttujen vuosien jälkeen puhun Rovaniemestä negatiiviseen sävyyn, enkä tunnu löytävän sieltä mitään aidosti hyvää tai kiinnostavaa. Muistan, että kävimme kyseisen henkilön kanssa jo silloin lyhyesti keskustelun siitä, että vaikka tosiaan joskus nuorempana saatoin jotain sen suuntaista heittääkin (kukapa meistä ei teininä olisi kaivannut kotikaupungistaan toiselle puolen maapalloa?) niin jo monien vuosien ajan olen kylläkin päinvastoin uudelleenkiintynyt synnyinkaupunkiini aina vain enemmän- juurikin tyyliin, pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle. Miten hyvältä kirpeä pakkassää tuntuukin, kun asuu maassa, missä on kesä vuoden ympäri, ja miten paljon enemmän sitä toisinaan loputtomalta tuntuvaa hiljaisuutta ja rauhaa osaakin nyt suurkaupungeissa asumisen jälkeen arvostaa?

On silti edelleen ihan totta, että Rovaniemelle suunnatessani en juurikaan ota osaa Lapin eksoottisiin kokemuksiin tai edes bongaile revontulia, vaikka ne odottaisivat takapihalla. Ihan samaan tapaan Lontoossa syntynyt mieheni ei edelleenkään ole tainnut käydä kertaakaan London Eyessa. Ei siis sillä, ettenkö äärettömän mielelläni viettäisi yötä keskelle metsää rakennetussa designmökissä (kutsu otetaan miellään vastaan!), mutta kun suuntaan Rovaniemelle, suuntaan sinne ihan ensisijaisesti perheeni luo – useimmiten vietänkin aikani Rovaniemellä sohvalla pyjamassa maaten, koiriamme halaillen ja luontodokumentteja katsoen. Välillä isäni kokkaa mestariteoksia keittiössä ja sitten lähden äitini kanssa reippaalle kävelylle. Näin kului myös viime viikko, eikä moinen rentoutuminen olisi voinut juuri enemmän tarpeeseen tulla. Kenties seuraavalla kertaa saan mukaani myös mieheni tai siskoni, joiden kanssa voisin tehdä myös jotain vähän Instagrammattavampaa – yksin kun se ei ole ihan sama juttu! Se on kuitenkin ihan varmaa, että vaikken edelleenkään näe tulevaisuuden vievän meitä Rovaniemelle asumaan, niin palanen minua tulee aina odottamaan innolla sinne paluuta lyhyempää reissua ajatellen. Otetaan mahdollisimman pian uusiksi!

 

A WEEK IN ROVANIEMI. First things first, I would like to say once more a great big thank you to everyone who congratulated us in my post (or Instagram) yesterday – it’s always truly heartwarming to see how supportive and happy of one another’s happiness you are! And also to realize that so many of you have been in this journey with me for so long that you have no problem in remembering something that happened even six years ago… wow, it just shows you and me have walked a long road together!

Our wedding day wasn’t followed up with the honeymoon right away, but instead, we will take this holiday in the summer or early autumn, depending on when the timing seems the best. So instead, my husband returned to the UAE and I decided to head up north to spend some time with my parents, seeing as I was already halfway there. Since the last time I visited Rovaniemi in September, there’s been a comment that I received back then in my mind bothering me. The person felt like even after all these years I have lived abroad, I speak of Rovaniemi negatively and don’t seem to find much good or interesting in the city. We had a brief conversation about it back then, and I remember mentioning that whilst this may have been true when I still lived in Rovaniemi (I mean, which teenager has not wished to move to the other side of the world from their hometowns at one point or another?), for several years now I have actually felt very attached to Rovaniemi – you know what they say, sometimes you need to travel far to see close. A crispy cold weather has never felt more refreshing when you live in a country where there is constantly summer, and the quietness and the peacefulness of the area is something that money can’t buy.

It’s still true that when I head to Rovaniemi, I don’t participate in the exotic experiences or go out to spot northern lights, even if they waited for me in our backyard. Just like my husband, who was born and raised in London, has probably still never been to the London Eye. I’m not saying I wouldn’t love to stay a night in a design cabin in the middle of the woods, but my point is, when I head up north, it’s first and foremost for me to see my family. Most of the time I end up spending time on the couch in my PJs, cuddling with our dogs and watching documentaries on the TV. Now and then my dad cooks his masterpieces in the kitchen and then I go for a brisk walk with my mum. This is how I pretty much spent last week as well, and I can tell you right now, a week of that was much needed. Then again, perhaps next time I will return with my hubby or sister, with whom I can do something a bit more Insta-worthy, too – it’s really not the same without company! One thing is for sure though; whilst I still don’t see the future taking us to live in Rovaniemi, there will always be a part of me that looks forward to going back for a shorter amount of time. Can’t wait for the next time!

Näissä maisemissa kelpaakin kävellä, näyttää niin ihanalta!

Can’t complain going for a walk when it looks this beautiful!


Ei välttämättä kaikista tyylikkäimmät lapaset, mutta tällä erää oli niin kylmä, etten tohtinut poistaa niitä edes kuvien oton ajaksi…

These mittens may not be the most stylish kind, but it was so cold that I simply couldn’t remove them even for pictures…

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Jenni Ukkonen

Arkisto

Instagram

  • Still one of my favourite areas to wander in Dubai ✨ #alseef #dubai #mydubai #latergram

jenniukk

Kommentit

Kiitos paljon Mary, sekä onnitteluista että kommentistasi :)<3

Kommentit

Onko perheesi edes tutustunut mieheesi siis vielä kunnolla tai sinä hänen perheeseen?

Juu hyvin tunnetaan puolin ja toisin, ovat tavanneet monet kerrat. Me ollaan siis oltu kuutisen vuotta jo yhdessä 🙂 Hän ei nyt vaan voinut töiden vuoksi tulla, kun oli jo viikon ollut reissussa, mutta on siis käynyt myös Rovaniemellä saakka aiemmin.

Itse olen juuri menossa Rovaniemelle kuukaudeksi ja itseasiassa etsin sieltä harjoittelupaikkaa. Juuri tuon Lapin eksotiikan vuoksi 😀 oikeastaan mulla ei ole paikkaa mistä haenn, tällä hetkellä on vaan asunto siellä tiedossa. Työt puuttuu 😀 mutta ymmärrän ettei omalla kotiseudullaan välttämättä tee niitä asioita kun turistit. Mä haluan Lappiin siksi et voin kiertää kesällä kansallispuistot yms ja päästä ihan käsivarteen asti. Jos tuollaisista ei ole kiinnostunut niin miksi sun pitäisi kokea kunnon wou elämyksiä kun siellä vierailet 😀 Toki olisi plussa jos sinä olisit näistä kirjoitellut aikaisemmin niin ottaisin vinkkejä, mutta onhan noita netti pullollaan!

Moikka Mari ja kiitos paljon kommentistasi 🙂 Toivottavasti mieluinen harjoittelupaikka löytyy pian! Itsekään en ole koskaan kierrellyt noin korkealla Lapissa, vaikka näin vanhemmiten sekin on monien muiden asioiden oheella alkanut jo kiinnostaa – ehkä joku kesä pääsen siis itsekin noita kokemaan! 🙂

Hei,
Ihan ensimmäisenä sydämelliset onnittelut nuorelle rouvalle <3
Minä osallistuin myös syksyiseen kirjoitteluun. Tämän kertainen kirjoitukseksi Kotikotona käynnistä oli lämmin henkinen. Ei sen tosiaan tarvitse olla turistikierros, vaan mukavaa arkea kotiväen kanssa. Punaiset isot lapset ovat hyvä tehoste kuvassa, aivan huiput ja maisemasta välittyy talven taika.
Mukavaa avioelämää,
t. Anne L.

Kiitos paljon Anne 🙂 Ja kiitos myös tästä kommentistasi! Toivon todellakin, ettei kenelläkään tarvisi olla enää sellainen olo, etten muuta kuin dissaa Rovaniemeä – se on ihan huippu kaupunki ja joka kerta sieltä pois lähteminen on ihan vähän vaikeampaa :)<3

Hei !
Lämpimät Onnittelut ja halaukset uudelle avioparille!
Olen seurannut blogiasi vasta n. vuoden. On kiva lukea kuulumisia suomalaiselta nuorelta naiselta maailmalta.
Upeita, raikkaita kuvia myös Rovaniemeltä.
Kiitos kun bloggaat meille!

Kiitos paljon Mary, sekä onnitteluista että kommentistasi :)<3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *