Jenni Ukkonen

Viime aikoina meikkaamisesta havaittua

Teksti: Jenni Ukkonen

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä, merkattu *-merkillä.

Mikä on ollut teidän yleinen kanta karanteenin aikana meikkaamiseen? Itse oon nimittäin huomannut meikkaavani suurimman osan ajasta, vaikken nyt sentään ihan joka ikinen päivä. Tykkään tosin meikkaamisesta noin yleisestikin, ja mulla on aina vähän tehokkaampi tai skarpimpi olo kun oon laittanut jotain kasvoille, joten se on tuntunut luontevalta myös nyt kotona yksin hengaillessa – niin hassulta kun se saattaakin kuulostaa!

Vähän jotain eriä tässä mun karanteeniajan meikkauksessa on kuitenkin ollut. Oon tietoisesti pyrkinyt olemaan vähän kokeilevampi meikkien suhteen ja leikkimään enemmän tuotteilla tai sävyillä, mitä en normaalisti arkimeikissäni ehkä käytä. Tulin nimittäin siihen tulokseen, että nyt jos koskaan on loistava aika opetella sujuvammaksi esimeriksi cateye-silmänrajauksessa, täydellisen luonnollisten kulmien luomisessa tai vaikka kasvojen varjostuksessa. Jos kokeilu menee mönkään, niin eipä sitä tarvi onneksi kenellekään näyttää! Oon myös inspiroitunut Instagramin kautta ja testannut sieltä löytämiäni meikki-ideoita, esim. erilaisia silmämeikkejä. Nyt ajattelinkin jakaa muutaman karanteenin aikana tekemäni meikkaamiseen liittyvän huomion:

Olen alkanut kallistua taas hyvin pitkän ajan jälkeen geelimäiseen kulmaväriin. Viistolla, kulmille tarkoitetulla siveltimellä laittaen sillä saa mielestäni ihanan luonnollisen ja tuuhean lopputuloksen (käytän itse * tätä sivellintä). Ainoa mitä oon jäänyt miettimään, on että mun aikoinaan ostama sävy * Anastasia Beverly Hillsilta saattaa olla hitusen liian viileä mulle ja odotan nyt sitä, että pääsen testaamaan muita sävyjä ihan luonnossa.

Mulla on vielä paljon opeteltavaa kauniin cateyen teossa, mutta pikku hiljaa se alkaa onneksi sujua onnistuneemmin. Ongelmani on, että rajaus on aina joko vähän liian kapea, tai liian paksu oman makuuni. En ole saanut vieläkään päätettyä kumpi on suosikkini, geelimäinen rajausväri vai kapea tussi. Geelimäinen rajausvärini on * tämä ja tussimainen * tämä.

En edelleenkään rakasta nestemäisiä tai voidemaisia kasvojen varjostustuotteita – aurinkopuuteri on edelleen suosikkini siihen hommaan. Voidemaisella koen, etten saa häivytettyä sävyä tarpeeksi hyvin ihoon, jolloin se jää selkeämmin rajaksi. Tätä tarvii vielä opetella lisää.

Nenän sivuilta kevyesti varjostaminen saa oikeasti aikaan ihmeitä. Suosikkini tähän on jo pidemmän aikaa ollut * Tarten sävy Drive.

Tavallinen arkisilmämeikkini on matta keskiruskea kaulttaaltana koko ylä- ja alaluomella (* tämän paletin sävy Crisp), mutta viime aikoina olen ollut erityisen kiinnostunut punasävyisten luomivärien testaamisesta. En nyt puhu tietenkään mistään kirkkaan punaisesta, mutta sellaisista ehkä vähän purppuraan taittavista sävyistä (esim. aiemmin mainitsemani paletin sävy Dominate). Näyttää yllättävän kivalta!

Jopa kotona ollessani koen tarpeelliseksi viimeistellä meikin huulimeikillä, mutta tänä aikana ja tässä tilanteessa suosin keveitä ja hoitavia sävytettyjä huulivoiteita. Suosikkejani just nyt on * Nars Afterglow Lip Balm, * Innisfree My Lip Balm ja *Lanolips 101 Ointment Lip Tint.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X