Jenni Ukkonen

Viime viikkoina suorittamiani onlinekursseja ja muuta kehittävää

Teksti: Jenni Ukkonen


Ensimmäisten karanteeniviikkojen jälkeen huomasin, että aloin kaivata iltaisin jotain muutakin tekemistä, kuin Netflixin tai Instan tuijottelua. Hieman taustatyötä tehtyäni aloinkin suorittaa useampaa kurssia netin välityksellä ja nyt ensimmäisen loppuun saatuani olen jo alkanut ajatella seuraavaa – kenties jotain, mikä voisi auttaa työnhaussa, jos ei nyt heti niin ehkä jossain välissä. Olen tykännyt tästä ajanvietosta, sillä kursseja voi tehdä täysin oman aikataulun mukaan ja maksullisiakin ne ovat olleet oikeastaan vasta, jos niistä haluaa oikean sertifikaatin, joten ajattelin, että näitä olisi kiva jakaa myös teidän kanssa. Mielestäni tämä hetki on edelleen niin erikoinen ja meille tutusta poikkeava, etten todellakaan sano että jokaisen pitää olla tehokas ja kehittää itseään just nyt, mutta jos tosiaan kaipaa jotain muuta tai aivan uutta ajateltavaa, voi tämä olla ihan varteenotettava ratkaisu. Kuten sanottu, itselleni tämä on ollut just sellaista kivaa vaihtelua!

Tässä postauksessa siis ne kurssit, mihin oon itse tutustunut ja mitä oon suorittanut viimeisen kuukauden aikana, mutta muitakin alustoja vastaaville varmasti löytyy. Itseasiassa olisi tosi kiva kuulla, jos joku haluaa vinkata jostain muista alustoista?

Coursera

Tämän sivuston kautta olen saanut juuri päätökseen neliviikkoisen viraalimarkkinointikurssin ja suoritan silkaksi ilokseni kolmea eri moderniin taiteeseen liittyvää kurssia. Sivustolta löytyy lähes joka aiheeseen liittyen kursseja tunnetuilta ja arvostetuilta yliopistoilta. Mun suorittamia kursseja ovat:

Viral Marketing and How to Craft Contagious Content

Arvostetun Wharton Business Schoolin kurssi, joka keskittyy siihen, miten joistain tuotteista/palveluista tulee suosittuja ja toisista ei. Kiinnostavia markkinointi-ideoita, varsinkin tälle aikakaudella kun tuotteita on älytön määrä ja jollain tapaa tulisi erottua massasta positiivisella tavalla muistettavasti. Pidin todella paljon tämän kurssin suorittamisesta, videot tekivät keskittymisestä (ainakin omalla kohtaani) todella vaivatonta ja helposti muistettavaa.

What is Contemporary Art?

Suoritan parhaillaan kolmea Museum of Modern Artin eli MoMA:n kurssia. Rakastan modernia taidetta, ja tämän kautta olen sekä tutustunut lähemmin ennestään itselleni tuttuihin teoksiin, ja löytänyt myös itselleni aivan uusia teoksia. Tällä kurssilla tutustutaan yli 70 eri taideteokseen ja kuullaan välillä suoraa taiteilijoiden ajatuksia.

Modern Art & Ideas

Tällä kurssilla tutustaan erilaisiin tiloihin, taiteeseen ja identiteettiin, jokapäiväisiin esineisiin, joista on tehty taidetta, ja taiteeseen yhteiskunnassa. Edellisen kurssin tapaan olen tututunut tämän kautta todella kiinnostaviin ja kiehtoviin teoksiin, mistä en ollut välttämättä aiemmin edes kuullut.

Fashion as Design

Mikäli olet millään tapaa muodista kiinnostunut, uskon, että tämä kurssi tulee olemaan mieluinen. Kurssi keskittyy pitkälti tutkimaan muotia ja muotoilua ja pääset myös kuulemaan suunnittelijoiden ajatuksia.

Seuraavaksi olen ajatellut aloittaa saman sivuston kautta California Institute of the Artsin graafisen suunnittelun kurssin, sillä huomaan jatkuvasti markkinoinnin ja sosiaalisen median avoimia työpaikkoja katsoessani, että suuri osa niistä vaatii, että hakijalla on vahvaa graafisen suunnittelun osaamista. Aidosti hyvän oloisia ja laadukkaita graafisen suunnittelun onlinekursseja tuntuu välillä olevan vaikea löytää (olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä?) mutta tämä vaikuttaa lupaavalta… Kurssi voisi olla hyvä lisäys CV:seeni ja lisäksi aihe on sellainen, mikä on kiinnostanut jo vuosia – jos siis ei nyt, niin milloin sitten?

Tämän lisäksi aion tutkailla muutakin kurssivalikoimaa kattavammin, esimeriksi katsella myös muita markkinointiin liittyviä kursseja, jotka voisivat tukea olemassa olevaa tutkintoani.

Mondly Arabic

Tämä on sovellus, minkä kautta aloitin arabian kieleen tutustumisen karanteenin alkuvaiheissa – tällä hetkellä tavoitteeni on lähinnä oppia sanastoa, fraaseja ja perus verbeja taivutuksineen, ja siihen tämä sovellus on mielestäni ollut ihan mainio. En siis ole vielä siinä vaiheessa että opettelisin arabian kirjaimia, missä uskon omalla kohtaani menevän hyvä tovi, tai pyrkisi käymään kunnon keskusteluja. Tällä hetkellä käytän sovellusta ilmaiseksi ja teen sen kautta lyhyitä päivittäisiä “oppitunteja” mutta halutessaan siitä voi myös maksaa ja saada enemmänkin irti. Itselleni riittää juuri nyt nuo ilmaiset opit sillä niilläkin saa hyvän kosketuksen kieleen; asioiden normalisoiduttua olen suunnitellut aloittavani fyysisen kielikurssin jossain. Mielestäni on aina vähän vaikea löytää aidosti hyviä sovelluksia kielen opiskeluun, mutta tästä olen tykännyt tosi paljon! Kirjoitan sovelluksesta oppimani sanat, fraasit ym erilliseen muistikirjaan, minkä kautta niitä on helppo kertailla omalla ajalla.

+ Bonus: BoF Professional

Ystäväni vinkkasi mulle tästä Business of Fashionin kurssisivustosta, missä on lukuisia kompakteja kursseja, tutoriaaleja, luentoja ym. muotiteollisuuteen liittyen. Tällä sivustolla on vuosi/kuukausimaksu, mutta ymmärtääkseni sitä voi kokeilla ensin ilmaiseksi viikon verran. Sen verran mitä oon itse sivustoa kurkkinut, siellä on aika kiinnostavia videoita, joten uskon, että tulen tutustumaan tähän sivustoon paremmin saatuani ensin aiemmin aloittamani kurssit päätökseen…

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter

Lue myös

X