Jenni Ukkonen

Vinkit Ramadan-pukeutumiseen

Teksti: Jenni Ukkonen

 

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä, merkattu *-merkillä.

* Kuviollinen kimono / * Vihreä mekko / * Aurinkolasit / * Leopardikuvioinen mekko / * Helmilaukku / * Oranssi mekko / * Hame / * Pellavapaita / * Sandaalit

Ramadan, eli muslimien pyhä kuukausi, alkaa aivan pian. Kirjoitin itse kuukaudesta ja sen käytännöistä (mitä tietää/ottaa huomioon sen aikana tänne Arabiemiraateihin matkatessa jne) viime vuonna ja uskon sen pitävän edelleen hyvin paikkansa, mutta pukeutumiseen liittyen olen saanut muutaman kysymyksen myös tänä vuonna, ja siksi ajattelin kirjoittaa siitä vielä erikseen.

Vaikka Dubai, ja Arabiemiraatit mielestäni muutenkin, on suvaitsevainen paikka mitä pukeutumiseen tulee, ja rannalla, ravintoloissa ja ostoskeskuksissa voisi suurimman osan ajasta vuotta kuvitella pukeutumisen puolesta olevansa ihan missä tahansa länsimaisessa maassa, niin Ramadanin aikaan pukeutumiseen kiinnitetään hieman enemmän huomiota. Ramadanin aikaan pyritään todellakin peittämään olkapäitä ja polvia ja suosimaan hieman väljempiä leikkauksia vaatteissa siinä missä mahdollista – pitkälti ihan vaan jo mukavuudenkin vuoksi! Kaikkea turhan tiukkaa, läpikuultavaa ja lyhyttä suosittelisin puolestaan välttelemään. Helpoimpia asuja Ramadanin aikaan ovat mielestäni kaikki midi- ja maksimittaiset liehuvat mekot, pellavapaidat ja culottesit, sekä maailman yksinkertaisin kerrostamis asu: t-paita tai toppi, farkut ja päälle vilpoisa kimonotakki. Kimonon voi myös korvata esimeriksi kietaisu- tai paitamekolla! Väritöntä tai tylsää pukeutumisen ei tarvi olla, ja itse sain esimerkiksi viime vuoden Ramadan-tyylejä selatessani ihan älyttömästi inspiraatiota. Tänä vuonna haluankin ehdottomasti pitää hauskaa pukeutumisen kanssa ja kokeilla vähän erilaisia juttuja.

Monet merkit kalliimmista ketjumerkkeihin tekevät usein Ramadania silmällä pitäen erikoismalliston kera kuukauden henkeen soveltuvien vaatekappaleiden (esim. Massimo Dutti ja * H&M ovat tehneet tällaiset myös tänä vuonna, ja Suomessakin tuota jälkimmäistä mallistoa löytyy ainakin netistä Limited Edition-nimellä). Tänä vuonna silmääni on pistänyt myös entistä enemmän eri nettikauppojen “Ramadan editit” eli kuukauteen hyvin soveltuvien vaihtoehtojen valikoima tavallisesta mallistosta; mm. * Net-A-Porterilta löytyy tällainen. Niistäkin saa hyvin osviittaa pukeutumista ajatellen!

Tässäpä vielä pähkinänkuoressa vaatteet, mitä itse huomaan Ramadanin aikaan suosivani:

  • kaftaanimekot, midi- ja maksimekot, paitamekot, pyjamahenkiset takki+housuyhdistelmät (rento, mutta tyylikäs vaihtoehto mekolle)
  • liehuvat culottesit ja palazzo-housut, midi- ja maksihameet (tänä keväänä tietystikin satiini/silkkimateriaalissa). Kapeat housut/farkut kietaisumekon alle puettuna!
  • tunikat, pellavapaidat, ylisuuret kauluspaidat
  • kimonotakit – tyylikäs ja kivan vilpoisa vaihtoehto muille takeille

Alla lisää Ramadaniinkin hyvin soveltuvia ideoita:

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Kuvat Pinterest-kansiostani S T Y L E ja nettikaupat

Lue myös

X