Jenni Ukkonen

Voimaväri

Teksti: Jenni Ukkonen
zara punainen takki

On oikeastaan vain yksi väri, minkä kohdalla jaksan aina vaan ihailla ja huokailla, miten upealta se näyttää – takeissa, mekoissa, huiveissa, laukuissa – mutta mitä kuitenkin ostan omaan kaappiini hyvin harvoin, sillä kantapään kautta olen oppinut, että sen väriset jutut jäävät kuitenkin useimmiten harvalle käytölle. Keksittekö jo, että puhun tietysti oikein kirkkaan punaisesta? Niin uskomattoman voimas väri ja voin rehellisesti sanoa, että joka kerta punaiseen pukeutuessani oikein tunnen, miten väri saa kasvoni hehkumaan ja antaa annoksen energiaa. Tiedä sitten mikä siinä on, että siitä huolimatta väriä samalla kuitenkin vierastaa; kenties se tuntuu liian räikeältä tai ehkäpä vain hankalalta muihin vaatteisiin yhdistettäväksi.

Tätä takkia en kuitenkaan voinut vastustaa. Kävin ensin sovittamassa sitä kerran, ja viikon päästä hankin sen omakseni. Pelkäsin, että jos se ehditään myymään loppuun, minua harmittaa koko loppukevät. Ja ehkei se ole edelleenkään ihan jokapäivän takki, mutta sellainen ainakin, mikä laitetaan ylle, kun tuntuu, että päivä kaipaa vähän ekstra pirteyttä ja väriä. Hehkuvan punaisen värin lisäksi tykästyin takin malliin ja pinnan tuntuun. Mallin puolesta se on tarpeeksi väljä, että alle voi pukea jo tässä vaiheessa vuotta jotain vähän paksumpaa, kun taas säiden lämmetessä se on tarpeeksi ohut myös loppukevään päiviin, ja miksei kesänkin iltoihin. Kuulostaa, että yritän tässä kovasti järkeillä syitä takin hankintaan, mutta painavin syy oli kuitenkin tämä: minä yksinkertaisesti halusin sen.

 

MY POWER COLOR. There’s pretty much just one color that I always find myself lusting after – in coats, dresses, scarfs, bags – but that I don’t get myself so often, because I already kind of know that the colors doesn’t get so much use in my wardrobe. Did you already guess I’m talking about bright red? It’s such a powerful color and I can honestly say that when I wear red, I can just feel how it makes my whole face radiate and how it gives me energy. I really don’t know what is it that makes me feel like the color isn’t for me, then; perhaps it just feels too in-your-face or simply too difficult to match with anything else in my closet.

But this coat, well, I just couldn’t resist. I tried it on once and a week after I gave in and got it. I knew if it sold out I’d be upset the rest of the spring. And I know it may still not be a coat for every single day, but it’s definitely perfect for the days when I feel like I need a shot of extra perkiness and color. Besides the glowing red color, I also fell for the style of the coat and the feel of the material. It’s oversized enough to wear a thicker jumper underneath it already, but light enough to wear on it’s own when it gets warmer; why not even on some cooler summer nights? It’s so starting to sound like I’m trying to justify the purchase, but really, the main justification was this: I just had to have it. 

Coat ZARA (similar here, here -35% and here -25%) / Jumper ZARA (similar here and here) / jeans ZARA / Sunglasses CÉLINE / Bag FURLA / Pumps J. CREW (similar here) / Rings EDBLAD & PANDORA

IMG_5256furla metropolisIMG_5277IMG_5263

Seuraa minua: Bloglovin / Blogit.fiFacebook / Instagram / Twitter

Sisältää mainoslinkkejä

Lue myös

X