Jenni Ukkonen

Vuoden ensimmäinen – tavoitteet uudelle vuodelle

Teksti: Jenni Ukkonen

Onnellista uutta vuotta teille kaikille virallisesti tätäkin kautta! Miten teidän vuosi lähti käyntiin? Me pysyteltiin tosiaan uuden vuoden aattona kotona, käytiin katsomassa vuoden viimeinen auringonlasku rannalla (ja nappaamassa nämä kuvat), ennen keskiyötä kävelimme asuinsaaremme toiseen päähän katsomaan ilotulitukset, minkä jälkeen suunnattiin nukkumaan. Eilinen meni aika rennosti, vaikka itse heräsinkin jo automaattisesti seiskan maissa… Ihan hyvä startti siis, tästä on hyvä jatkaa energisesti eteenpäin!

Mietiskelin eilen tavoitteitani tälle vuodelle – en tosin täysin kokonaisvaltaisesti, mutta niitä mitkä tulivat päällimmäisenä mieleen ja mihin pyrin ainakin nyt alkuvuodesta keskittymään. Vuoden mittaan tavoitteita tulee varmasti lisää, ja jotkut voi toivottavasti myös ruksata saavutetuksi. Teitteko te lupauksia tai asetitteko itsellenne tavoitteita tälle vuodelle?

Tänä vuonna aion…

Hakea ja saada työpaikan, missä haluan viihtyä pitkään, kehittyä ja oppia uutta. Mieluiten työ löytyisi Dubaista, mutta jos niin ei ole käydäkseen, niin sitten maasta, minne mieheni on jo sitoutunut lähtemään. Tämä on mulle ehdottomasti ykköstavoite tänä vuonna / vuoden alkupuolesta. Olen nyt tehnyt töitä itsenäisesti kotoa käsin kaksi vuotta ja varsinkin viimeiset kuukaudet olen suorastaan janonnut uusia haasteita. Ehkä kesti hetki päästä tähän tilanteeseen, mutta nyt kun olen tässä, olen valmis johonkin aivan uuteen. En kuitenkaan halua siinä samalla heittää hanskoja tiskiin bloginkaan suhteen; myös tämän kanssa haluan kokea kehittyväni ja pystyä olemaan ylpeä tuottamastani materiaalista.

Jatkaa itseeni ja omaan hyvinvointiini keskittymistä, juuri niin paljon kuin siltä tuntuu. Vaikka moni asia olisi voinut olla tai mennä loppuvuodesta paremmin, niin yksi asia oli sellainen, mistä iloitsin päivästä toiseen; omassa kropassani vallinneesta hyvästä ja tyytyväisestä olosta. Kyseessä on varmasti monen eri asian summa, mutta ennen kaikkea kasvipohjainen ruokavalio ja päivittäinen liikunta ovat vaikuttaneet olooni huomattavasti ja pelkästään positiivisesti. Kasvipohjaisella linjalla aion myös jatkaa, ja pyrkiä pysymään siinä entistäkin enemmän.

Vaalia ja antaa enemmän aikaa ja huomiota parisuhteelle, perheelle ja ystäville. Järjestää enemmän yhteistä aikaa, skype-puheluita, ja ihan vaan viestejä – ja vastata nopeammin kuin mitä yleensä vastaan…

Matkustaa ainakin pariin itselleni ihan uuteen maahan – mutta myös takaisin pariin aiemmin käymääni. Ennestään tutuista kaipaan pitkästä aikaa Lontooseen, ja Etelä-Korea on taas listallamme tälle vuodelle. Itselleni uusista mua kiinnostaa mm. Georgia, Singapore, Bali, Mauritius ja Kenia. Nähtäväksi jää, millaisia reissuja vuosi tulee tuomaan tullessaan. Vielä emme ole varannut mitään lomia.

Antaa enemmän aikaa ja tilaa luovuudelle. Ennen vuoden vaihdetta ostin itseasiassa pitkästä aikaa maaleja ja canvastaulun, eli sellaista ihan konkreettista taidetta olisi ainakin tarkoitus luoda. Lisäksi haluan kehittyä valokuvauksessa ja alkaa kirjata ylös mietteitä. Jos seuraatte mun Insta storyja niin jaan sinne usein löytämiäni mietteitä ja samaan tapaan haluan alkaa kirjaamaan myös omaan mieleen tulevia ajatuksia, jos en muuten niin omaksi ilokseni.

Tutustua uusiin ihmisiin rohkeammin. Olen alkanut laittaa merkille, että hyvin monet expatit ainakin täällä päin maailmaa ovat aivan yhtä paljon juttuseuraa vailla, kuin mitä itsekin välillä olen. Olen vähän huono aloittamaan keskusteluja ventovieraiden kanssa, vaikka se olisi ihan taatusti useimmiten enemmän kuin ok, mutta jos joku aloittaa mun kanssa keskustelun, voisin syventyä siihen vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Pitää vaan olla rohkeampi itsekin aloittamaan niitä, koskaan ei voi tietää keneen sillä tapaa tutustuu. Plus, on oikeasti niin virkistävää puhua välillä aivan uusien ihmisten kanssa, olipa aihe mikä tahansa.

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X