Jenni Ukkonen

Vuoden viimeinen – tätä odotan vuodelta 2019

Teksti: Jenni Ukkonen


Ja niin on tullut aika sano hyvästit vuodelle 2018. Tämä vuosi jää muistoihin lukuisista asioista, mutta ennen kaikkea muutostamme Dubain hulinasta rauhalliseen Ras Al Khaimahiin (kera silloin vasta hieman reilun kuukauden kanssamme olleen kissanpentumme kanssa), naimisiinmenosta ja mitä ihanimmista matkoista, mitä vuoden aikana tuli tehtyä – viimeisimpänä tästä koko perheen voimin vietetystä joulusta, mistä jaan edelleen lisää myös blogissa, kunhan vaan ennätän käymään kuvia ja mietteitä paremmin läpi!

Nyt ajattelin kuitenkin ottaa hetkeksi katseen kohti tulevaa. Mitä odotan vuodelta 2019? Vaikka tulevaisuutta on todella vaikea, ellei mahdoton ennustaa, ja tilanteet voivat muuttua yhdestä toiseksi silmän räpäyksessä, niin ainakin jotain tällaista voisin ounastella tulevan vuoden pitävän sisällään…

Elämä

Jatkamme toistaiseksi asumista Ras Al Khaimahssa; tammikuun ensimmäisellä viikolla meillä tulee ensimmäinen vuosi tässä emiraatissa täyteen. Emme kuitenkaan vielä tiedä, tuleeko myös tuleva vuosi täällä päätökseensä. Kumpikin käy hyvin; kuten olen aiemminkin todennut, juuri nyt nautimme elämästä täällä, mutta olemme myös avoimia muutokselle jos niikseen tulee.

Tulevana vuonna haluaisimme vihdoin astua asunnon omistamisen ihmeelliseen maailmaan (siltä se ainakin vaikuttaa mulle, kun ei aiempaa kokemusta asiasta ole) ja katsella mahdollisia sijoitusasuntoja sillä silmällä. Emme täältä Arabiemiraateista tosin, vaan Suomesta.

Työ

Niin kauan kun asumme Ras Al Khaimahssa, olen asennoitunut siihen, ettei oman alani tai osaamiseni töitä ole täällä juurikaan tarjolla; ne vähäiset avoimet paikat menevät todella nopeaa, usein talon sisällä. Siispä jatkan bloggaamista kokopäiväisesti – ja myönnän, että jatkan niin varsin mielelläni. Pakko kyllä sanoa, että ihan niin täysillä en ole tätä koko kulunutta vuotta tehnyt, kuin mitä olisin toivonut, joten heti uuden vuoden alussa otan taas vähän eri otteen ja asenteen. Blogia haluan päivittää ennen kaikkea sisällöllä, mitä te täällä mieluiten luette, ja tasaiseen tahtiin. Lisähaasteinani on jatkaa ahkerammin YouTuben kanssa ja tehdä myös IG Storieseista suurempi osa arkea.

Parisuhde

Vietämme helmikuun lopulla ensimmäistä hääpäiväämme. Tiedän, että viimeistään tässä vaiheessa monet alkavat jo pakahtua halusta kysyä, joko pian olisi perheenlisäyksen aika. Jottei kenenkään tarvi kysyä, niin kerrottakoon, että ihan vielä emme koe sen ajan olevan käsillä. Jonain päivänä, mutta nyt olemme onnellisia kolmistaan kisumme kanssa.

Matkat

Muutama matka on jo nyt suunnitteilla tulevalle vuodelle – kesälle jo parikin; yksi yhteen suosikkikaupungeistani ja toinen mieheni parhaan ystävän häihin (mitkä pidetään Kosovossa, vaikka pariskunta asuu täällä Arabiemiraateissa). Siihen samaan syssyyn toivomme myöskin yhdistävämme jonkun toisen reissun Euroopassa. Tietysti myös Helsingissä, Rovaniemellä ja Lontoossa on päästävä käymään tulevanakin vuonna. En toki kieltäytyisi muiltakin mahdollisuuksilta matkustaa, mikäli sopivia kohteita tulee vuoden mittaan vastaan!

Muuta

Täytän tulevana vuonna kolmekymmentä. En ole koskaan ollut ns. ikäkriiseilijä – päin vastoin, olen aina ottanut lisävuodet innolla vastaan – mutta nyt on myönnettävä, että jo tänä vuonna olen välillä havahtunut alkavani lähestyä kolmeakymppiä, ja mitä enemmän asiaa ajattelen, sitä enemmän mahassani muljahtelee – eikä hyvällä! Mutta uskon, että kun synttärini sitten koittavat, ei mikään sinäänsä muutu ja elämä jatkuu aivan yhtä hyvin kuin ennenkin. Jokin tuossa kolmenkympin ylityksessä vaan on – oletteko samaa mieltä?

Yleisesti ottaen toivon tietenkin voivani vuonna 2019 elämäni parhaiten; että saan pidettyä työnteon ja terveellisen elämän intoa yllä ja muistan nauttia yksittäisistä hetkistä. Muistan ottaa aikaa itselleni enkä kuvittele olevani kiireisempi, kuin mitä oikeasti olen. Että muistan, että jokaisessa päivässä on peräti 24 tuntia aikaa, ja jopa yhdessä tunnista ehtii paljon. Ja että olen entistä enemmän läsnä sekä itselleni että muille. Ainakin tällaista.

 

Oikein menestyksekästä ja onnellista uutta vuotta teille jokaiselle ja sydämellinen kiitos tästä kuluneesta vuodesta!

 

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X