Jenni Ukkonen

Oma koti Dubaissa

Teksti: Jenni Ukkonen
Jenni Ukkonen blogi Dubaissa vuokraaminen

Jenni Ukkonen blogi Dubaissa vuokraaminen

Honey, I’m home! Kuukausien yritysten jälkeen pääsimme vihdoin viime viikonloppuna muuttamaan asuntoon, jota voimme kutsua kodiksi. Tuntuu muuten hyvältä! Jos kuluneet kuukaudet opettivat mitään, niin sen, vaikka onkin täysin mahdollista elää ns. matkalaukkuelämää tai ilman suuria vaatevarastoja, koska valtaosa on pakattuna jossain muulla, niin sen parempaa tunnetta tuskin on, kuin että on se paikka, jota kutsua kodikseen: kun sinne päivän päätteeksi pääsee, ovat kaikki omat tavarat ovella vastassa ja ennen kaikkea, siellä voi olla juuri oma itsensä ja ottaa niin paljon omaa tilaa, kuin neliöt vain sallivat.

Asunnon saaminen Dubaissa ei tapahtunut helposti – itseasiassa, täällä vuokraaminen taisi vaikeustasolla päihittää kaikki aiemmat paikat mennen tullen. Jos KOSKAAN sanoin, että vuokraaminen Lontoossa on hankalaa, niin enpä sano tämän jälkeen mitään… Ensinnäkin, asunnot maksetaan täällä (ainakin useimmissa tapauksessa, niin myös meidän) vuodeksi etukäteen. Ja asunnothan eivät ole mitenkään kaikista halvimpia täällä. Niin, ja ne vuokrataan totaalisen tyhjinä – siis edes jääkaappia ei ole valmiina, kuten vuokra-asunnoissa ehkä yleensä voisi odottaa olevan. Ja viimeisenä, satuimme saamaan MAAILMAN kamalimman välittäjän, joka oli oikeastaan kiinnostunut vain shekkinsa suuruudesta ja sen saamisesta, laittamatta tikkuakaan ristiin sen vuoksi. Sitten on vielä kaikki byrokratia, kuten Emirates ID – sen saamisessa voi mennä reilu kuukausikin töiden aloittamisen jälkeen, mutta ilman ID:tä ei kuitenkaan voi vielä muuttaa sisään… Sohavapaikka kaverilla on siis alkuun aika must.

Kenties on helpompiakin keinoja muuttaa omaan kotiin Dubaissa, mutta omalla kohtaani se ei todellakaan ollut helppoa enkä halua tätä prosessia ihan heti käydä uudelleen läpi. Onneksi sekä asunto että asuinalue ovat olleet mieleen, joten paikallaan pysymisen ei pitäisi olla mahdotonta.

Siskoni on ollut auttamassa tässä muutossa, mutta hän lähtee huomenna takaisin Suomeen ja sitten jatkamme kaksin. Jos jonkunlaista huonekalua tarvitaan vielä ja lisäksi haaveilen maalauttavani jossain vaiheessa luonnonvalkeat seinät puhtaan valkoisiksi. Ja netti, se täytyy todellakin saada pian auki! Pahoittelut siis, että tämä postaustahti on ollut vaivalloisen hidasta viime aikoina – olen ihan varma, että pian nämä vastoinkäymiset hellittävät, ja sitten hauskuus voi alkaa!

 

HOME IN DUBAI. Honey, I’m home! After months and months of working on it, we finally have a place to call our own. It sure feels great! If the past months taught me anything, then definitely that whilst it is certainly possible to live out of a suitcase and get along with a limited amout of clothes etc at hand, it is just the greatest feeling to have a place that at the end of the day you can call your home: when you get there, all your belongings greet you at the door and more importantly, you can be yourself and have your own time and space as much as you wish.

Landing an apartment in Dubai didn’t come without complications – in fact, renting here is hands down the most difficult I have come across in my life. If I EVER thought renting in London was hard, I will never think that way again… Firstly, apartments here must (at least in most cases, mine included) be paid the whole year in advance. Secondly, the apartments aren’t exactly cheap here. Oh, and did I mention apartments often come absolutely empty – I mean not even the fridge is included. So you’re looking at a fun shopping spree after finally securing the keys. And thirdly, I believe I managed to get the most horrible letting agent IN THE WORLD, one who was only interested in getting his commission without actually doing anything. Then there are also all the bureucratic this that need to be borne in mind: for example, without Emirates ID you cannot move in and getting the ID can take a month once you have already started working… so better have a couch secured before that.

Perhaps there are also easier ways to get an apartment in Dubai, but in my case it was not easy and I am not looking forward to doing it again. Thankfully so far I’ve been very pleased with both the apartment itself as well as the area we ended up choosing so I think it will be easy to stay put for now.

My sister has been here helping us with the move as much as possible, but she’s going back to Finland tomorrow, after which we will continue together. We have lots of furniture to buy and I’m also looking to paint the walls from cream/natural white to pure white. And I desperately need to Internet set up – it will take at least another couple of days at least to get it running. I apologise for having really bad at updating the blog lately – I assure you all of this is just a little bump on the road and shortly after the fun can really begin!

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Snapchat: jenniukk

Lue myös

X