Jenni Ukkonen

when one door closes

Teksti: Jenni Ukkonen

Nyt kaikki uteliaat pikku hörökorvat kuulolle, sillä seuraa vastaus kysymykseen joka on tainnut olla lähes jokaisen huulilla siitä saakka kun tänne Lontooseen muutin. Arvaako joku??

No että seurustelenko vielä vaiko en! 🙂

Tämä on siis kiinnostanut ihan älyttömän paljon ja herättänyt vaikka mitä spekulaatiota kuukaudesta toiseen. Oonkin suututtanut monia kun en ole suostunut kovin suoria vastauksia antamaan, mutta uskokaa rakkaat etten ole sitä mitenkään kiusaamismielessä tehnyt vaan ihan siksi koska oon halunnut kunnioittaa toisen ihmisen toivetta olla tuomatta häntä esille. Enkä ihmettele tällaista toivetta laisinkaan, kun pelkästään teitä Rovaniemeläisiä lukijoita on monen monta sataa ja teidän joukko vielä kasvoi hurjasti muuttoni jälkeen! :p

No sanottakoon heti alkuun että suhde kyllä jatkui muuttoni jälkeekin, eli ne jotka tulivat heti silloin julistamaan että hähhää eipä tainnut suhde kestää – huono veikkaus. Ähäkutti siis teille ja suukkoja! :p Enkä siis myöskään löytänyt heti ekan kuukauden aikana ketään uutta, kuten myös arvailtiin. Syksy meni vieläpä hyvin, poikaystävä kävi täällä ja muutenkin juteltiin lähes päivittäin jos ei ihan joka päivä. Hyvä mieli jäi siis siitä, huomasi että juttu onnistuu kun kumpikin on siinä oikeasti mukana.

Sitten tuli joululoma ja lensin Rovaniemelle kuukaudeksi. Asustin meidän entisessä yhteisessä kodissa, mutta kun toisella riitti töitä, ei yhteistä aikaa sitten kuitenkaan ollut niin paljon kuin odotin. Samalla vähän säikähdin sitä miten mikään ei oikeastaan ollut muuttunut, kun itse olin muuttunut aika paljonkin. Tuntui kun en olisi ollut päivääkään pois, suhde tuntui arkiselta, ja mun tuli ikävä sitä kipinää, mikä tuntuu mahanpohjassa asti. Aloin tosissaan tajuta ettei tämä suhde, niin tärkeä ja rakas kuin se mulle olikin, tulisi jatkumaan enää kovin pitkälle. Se voisi jatkua, mutta se ei tuntuisi enää hyvältä.

Palasin tammikuussa lomalta takaisin Lontooseen ja suhde kuitenkin jatkui – ei vaan mun osalta enää yhtä innostuneesti kuin syksyllä. Kuten vasta postailinkin, niin viimeistään silloin tammikuussa aloin huomata olevani niin eri ihminen, että oli rankkaa olla kaukosuhteessa sellaisen ihmisen kanssa, joka piti mua yhä sinä samana Jenninä kuin joka aiemmin olin. Oltiin harvemmin yhteyksissä, tapasin lisää uusia ihmisiä, pidin hauskaa ja aloin hukkua kurssitehtäviini. Samalla tunsin syyllisyyttä, sillä toinen piti kovaa ikävää ja oli surullinen. Tilanne tuntui tosi epäreilulta.

Suhde päättyi lopulta mun aloittesta vähän aikaa sitten, sillä en enää kokenut että pystyn suhteeseen mitään antamaan. Toki olisin voinut sitä toisen mieliksi jatkaa, mutta ei se olisi asioita ainakaan parantanut. Suhde päättyi kuitenkin todella hyvissä väleissä, paremmissa kuin mitä osasin edes toivoa. Siitä oon tosi kiitollinen. Tämä henkilö oli neljän vuoden ajan mun paras ystävä, jolle halusin aina ensimmäisenä kertoa kaikesta, vaikka keskellä yötä. Ja haluan varmasti jatkossakin. Me kasvettiin yhdessä, mutta erilleen. Rakkaus pysyy kyllä, mutta muotoaan muuttaneena.

Ja kuten sanottua, oloni on todella onnellinen (ja ehkä myös huojentunut eron jälkeen), vaikka mun varmaan pitäisikin parhaillaan surra yhden tärkeän ajanjakson päättymistä. Ehkä se surku vielä jossain välissä tuleekin, kuka tietää, mutta nyt haluan yksinkertaisesti olla itseni kanssa – keskittyä itseeni enkä potea huonoa omatuntoa yhtikäs mistään. Tämä sinkkuna oleminen on mulle jotain ihan uutta ja ihmeellistä, ja haluan ottaa siitä nyt neljän vuoden suhteen jälkeen kaiken ilon irti. Uutta suhdetta en siis missään nimessä ole aloittamassa vaikka ehdokkaita olisikin (lyhyeksi) jonoksi asti ;p

Mietin pitkään teenkö ison poikkeuksen ja otan kommentointimahdollisuuden pois, mutta luotan siihen että siellä on ihmisiä jotka tajuaa olla analysoimatta suhdetta josta ei ikinä oikeastaan mitään tienneet, ja osaavat sen sijaan olla onnellisia tästä mun onnesta. Tsemppejäkään en oikeastaan kaipaa koska oon tän asian ehtinyt jo vallan hyvin käsitellä, mutta kiitos kuitenkin ja rutistukset kaikille 🙂

Lue myös

X