Jenni Ukkonen

Yhteenveto Huawei Mate 10 Pro käyttökokemuksista

Teksti: Jenni Ukkonen


Puhelin saatu testiin blogin kautta.

Nyt kun olen testannut Huawein Mate 10 Pro-puhelinta kolmisen kuukautta, ajattelin, että on hyvä aika kertoa vielä käyttökokemuksistani puhelimen oltua mukana arjen eri askareissa pidempään. Mikäli haluat lukea aiemmat postaukseni puhelimesta, löydät ne täältä, täältä ja täältä.

Eli tosiaan, Huawein puhelimet on olleet mulle tuttuja jo useamman vuoden (ensimmäisen Huawei Honorin otin käyttöön 2015, ellen nyt aivan täysin väärin muista!), mutta ennen tätä Mate-mallistoa mulla oli ollut ainoastaan Honor-puhelimia käytössä. En ole koskaan ollut järin merkkiuskollinen missään asiassa, vaan testailen ennakkoluulottomasti ja mielenkiinnolla myös itselleni uusia merkkejä, mutta sen voin rehellisesti sanoa, että Huawein puhelimiin tutustuttuani en ole kokenut minkäänlaista tarvetta tai halua muita puhelinmerkkejä kohtaan. Huawein puhelimissa kohtaa kaikki, mitä saatan puhelimeltani toivoa tai odottaa; tyylikkäästä ulkokuoresta laadukkaaseen kameraan ja nopeaan prosessoriin, höystettynä lukuisilla muilla ominaisuuksilla, mitkä tekevät käyttökokemuksesta ainutlaatuisen ja miellyttävän. Myös hinnat ovat Huawein puhelimissa monesti kilpailijoiden hintoja järkevämpiä; tällaisen havainnon olen ainakin itse tehnyt.

Mikä tässä puhelimessa on ihan erityisesti ihastuttanut? No, ei varmasti tule enää yllätyksenä, kun sanon, että se kamera. Niin valokuvaamiseen kuin myös videokuvaamiseen – minkä olenkin jo todennut olevan parempilaatuisempi, kuin missään aiemmin testaamassani puhelimessa (tässä puhelimessa on Leica-kaksoiskamera f/1.6 aukolla). Lisäksi nopeus; Kirin-tekoälyprosessori oivaltaa usein mitä haluan ennen kuin edes ”pyydän” sitä, joten puhelimen käyttäminen on oikeasti todella saumatonta. Myös suurikokoinen, tarkka näyttö (katson TODELLA paljon videoita/sarjoja puhelimellani) ja puhelimen muotoilu ylipäätään ovat olleet iloksi. Puhelin kestää myös kosketusta veden kanssa, mikä on kaltaiselleni – myönnetään – toisinaan rähmäkäpälälle ainoastaan eduksi. Yhden puhelimen olen nimittäin tuhonnut aikoinaan juurikin tiputauttamalla puhelimen epähuomiossa aimo annokseen vettä… Huawein puhelimista ylipäätään on tosin sanottava, että ne ovat aika iskunkestäviä, nimittäin onhan noita tullut myös maahan vahingossa tiputettua, eikä puhelimet ole olleet moksiskaan. Tässä Mate 10 Pro:ssa mulla on tosin vielä suojakuoret suojaamassa puhelinta myös ulkoisesti.


Jos vertaan tätä Mate 10 Pro:ta edelliseen puhelimeeni, eli Honor 8:iin, niin päälipuolin erot eivät ole valtavan suuria ja olen edelleen myös sitä mieltä, että Honor 8 on todella laadukas puhelin – mutta totta kai uudemmassa puhelimessa on aina omat eronsa; esimeriksi juuri tuo näyttö, mikä on piirun verran suurempi (ei varmasti monelle oleellinen asia, mutta itse teen paljon töitä myös puhelimella, joten ekstra tilasta näytöllä on etua) ja kamera on pieni upgreidaus – Honor 8:ssa on kaksi 12 megapikselin kameraa ja Mate 10 Pro:ssa yksi 20 megapikselin kamera ja yksi 12 megapikselin kamera. Yksi mainittava ero on, että siinä missä Honor 8:iin voi laittaa SIM-kortin viereen erillisen muistikortin, ei Mate 10 Pro:hon voi laittaa erillistä muistikorttia (kaksi SIM-korttia on kuitenkin OK, mikä on loistavaa, jos sattuu omaamaan kaksi puhelinnumeroa – itselläni on suomalainen SIM ja Arabiemiraattien SIM, joten yhdessä puhelimessa kulkevat molemmat numerot). Toisaalta tässä puhelimessa, mitä itse olen nyt käyttänyt, on 128GB tilaa, eli ihan hetki sen täyttämiseen menee vaikka kuvailisi kuinka ahkerasti (Honorissa mulla taitaa olla 64GB, eikä sekään ole vielä tässä ajassa täyttynyt).

Yhteenvetona sanottakoon (jos nyt ei tekstistä jo käynyt ilmi), että olen ollut todella ihastunut ja tyytyväinen Mate 10 Pro:hon ja noiden pienten, mutta itselleni myös oleellisten eroavaisuuksien myötä puhelin tuntuu vielä hitusen verran edeltäjäänsä miellyttävämmältä käyttää. Pienet erot ovat pieniä, mutta kun kyseessä on laite, mitä käyttää päivästä toiseen ja varmaan suurimman osan päivästä se on kädessä tai käden ulottuvilla, on hassua tinkiä mukavuudesta, jos sitä voi yhtään vielä lisätä.

Lisää puhelimesta voi lukea vielä täällä ja kysykää ihmeessä, mikäli jokin Huawein puhelimissa ylipäätään on mietityttänyt! Kerron omista kokemuksistani todella mielelläni. Onko teistä kukaan hypännyt Huawein mukaan?

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X