Jenni Ukkonen

Ymmärrä itseäsi syvemmin – The Pattern

Teksti: Jenni Ukkonen

Ensiksi aivan ihanaa huhtikuuta, vaikka se nyt vähän poikkeavalla tavalla alkoikin! Toivottavasti tämä kuukausi (mikä on muuten lempparini) tulee ainakin päättymään hieman positiivisemmin. Mulla on tullut nyt kotona enemmän ja varsinkin yksin ollessa ladattua jos jotakin uutta sovellusta puhelimeen ajankuluksi. Ehdottomasti kiinnostavin lataamani sovellus on ollut The Pattern. Oletteko kuullut siitä?

The Pattern auttaa käyttäjäänsä ymmärtämään itseään paremmin ja syvemmällä tasolla, kertomalla (omassa elämässä usein kaavamaisesti toistuvista = the pattern) vaistoista, kasvunpaikoista, peloista, ihmissuhteista, ideaalisesta kumppanista, kohtalosta sekä urasta ja maailmalla olemisesta/elämästä. Halutessaan siinä voi myös yhdistää itsensä omiin ystäviin ja luoda romanttisten kumppaneiden profiileja, ja ymmärtää niiden kautta myös heitä ja teidän kahden välistä suhdetta paremmin. Näiden lisäksi sovellus kertoo käyttäjän omasta ajoituksesta (= mitä elämässäsi tapahtuu juuri nyt, millaisessa vaiheessa tai tilassa olet) ja maailman ajoituksesta (= mitä maailmassa tapahtuu juuri nyt, miten se vaikuttaa sinuun). Saattaa kuulostaa ihan utopistiselta, mutta tämä kaikki pohjautuu ihan loogisiin asioihin, ja omalla kohtaani kuvaukset menivät melkein pelottavan nappiin!

Sovellus ei laita käyttäjiä tekemään monivalintakysymyksiä, missä on helppo valita vähän itselle mieluisia vastauksia totuudenmukaisten vastausten sijaan, tai tulla myöhemmin eri aatoksiin. Sen sijaan se pohjautuu astrologiaan. Se laskee nuo yllämainitut kaavat käyttäjän syntymäpäivän, -ajan ja -paikan mukaan, ja ne täytyy tietää tarkalleen, jotta tulokset ovat juuri käyttäjälleen ne oikeat (sovellusta voi ymmärtääkseni alkaa käyttää myös ilman kellonaikaa, mutta tulokset eivät siinä tapauksessa ole tietenkään yhtä tarkat, kuin sen kanssa). Itse onneksi tiedän tarkan syntymäaikani, ja olen jo aiemmin tutkinut niiden kautta omaa syntymäkarttaani ja persoonaani, mutta silti hämmästyin, miten yksityiskohtaisesti ja tarkasti tämä sovellus kuvasi minua – ja ennen kaikkea se toi ilmi hämmästyttävän paljon sellaisia asioita, joiden kanssa olen juuri nyt viime kuukausina kamppaillut enemmänkin, parisuhteesta urapohdintoihin. Mulle tästä on siis ollut jo nyt tosi paljon hyötyä itsetutkiskelussa, mitä tässä yksin ollessa on totta tosiaan tullut tehtyä… enkä varmasti ole ainoa, joka on aikaansa siihen tapaan viime päivinä tai viikkoina käyttänyt! Vaikkei astrologiaan uskoisikaan, niin suosittelen siitä huolimatta jokaista kokeilemaan millaisia asioita itselle tästä paljastuu ja kuinka hyvin niihin voi samaistua – se saattaa tosiaan yllättää (sovellus on muuten aivan ilmainen ladata ja käyttää, pitänee mainita sekin nyt tähän väliin).

Kerroin tästä sovelluksesta eilen ystävälleni ja heti tänään puimme yhdessä mielipiteitämme ja vertailimme saamiamme tietoja. Myös hän kertoi saavansa tästä todella paljon irti – hän oli erityisesti sitä mieltä, että hänelle olisi ollut sovelluksesta äärimmäisen paljon tukea työnhaussa, sillä se osasi laittaa täydellisesti sanoiksi sen, kuinka hän kokee työntekijänä ja persoonana olevansa, muttei olisi osannut sanoittaa sitä itse yhtä hyvin. Itse taas uskon saavani tästä paljon apua itseni kehittämisessä ja ihmisenä kasvamisessa; elämässäni on todellakin toistunut muutama ei-niin -positiivinen kaava, joiden kanssa teen parhaillaankin aktiivisesti töitä, ja se, että sovellus tunnisti ne ja laittoi minut katsomaan niitä mustana valkoisella, tuntui melkein samalta kuin paino nostettaisiin harteilta; nyt ymmärrän paremmin (ja ennen kaikkea olen valmis myöntämään itselleni), miksi juuri nämä asiat ovat tapahtuneet toistuvasti ja voin lähteä helpommin purkamaan niitä itseni kanssa.

Omiin ajoituksiini liittyen mulla päättyi juuri tänään 10 kuukautta kestänyt ajanjakso, minkä aikana mulla oli (sovelluksen mukaan, mutta nyt jälkeenpäin katsottuna myös todella oli, vaikken sitä siinä hetkessä välttämättä tajunnutkaan) suuri halu muuttua, mutta samanaikaisesti jakson aikana tapahtui paljon muutoksia, mitä mulla itsellä oli vaikea tai mahdotonta hallita. Sovelluksesta lainaten: ”Let go of needing to decide the outcome and stay open to whatever comes your way. Something that seems like a setback or ”bad” may be the best thing for you, don’t judge the changes”.  Ajanjakson huipentuma-päivämääriäni katsoessani voin kertoa, että ensimmäiset huipentumat olivat toukokuun lopulla, jolloin päätin kuukauden kestäneen kasvipohjaisen ruokavalion testaamisen päätteeksi jatkaa sillä tiellä ja siirtyä aina vaan enemmän kasvipohjaiseen ruokavalioon (halu tehdä muutos, mikä näin jälkeen päin mietittynä on ollut yksi tähänastisen elämäni parhaimmista päätöksistä), ja syyskuun lopulla-lokakuussa, mihin aikoihin saimme tietää, että mieheni olisi hyvin suurella todennäköisyydellä lähtemässä Saudi-Arabiaan töihin (toinen suuri muutos, mutta mihin en puolestaan voinut itse vaikuttaa tai hallita millään tapaa – ja mikä ahdisti monta kuukautta, koska se loi älyttömästi epävarmuutta, mitä puolestaan oli ajoittain vaikea käsitellä). Myöhemmin päätin jälkimmäiseen liittyen, että kävi miten kävi, tästäkin selvitään, ja nyt Riadissa käytyäni olenkin jo sitä mieltä, että tämäkin muutos voi oikeasti olla vain hyväksi, vaikka sitä (siis uuteen maahan muuttoa yleisesti) vastaan aluksi olinkin ja se oli vaikea ottaa vastaan. Tosi kummallista ja kiehtovaa huomata tosiaan näin jälkeenpäin, miten tarkasti sovellus osasikin kuvata noita elämässäni tapahtuneita muutoksia, ilman että niiden tapahtuessa edes tiesin sovelluksen olemassaolosta.

Olen ollut sovelluksen lataamisesta saakka aivan koukussa siihen. Se antaa todella paljon tietoa, joten olen pyrkinyt lukemaan sitä rauhassa, yrittäen sisäistää kaiken, mitä se minulle itsestäni ja ajoituksistani kertoo. Nyt halusin jakaa tämän teidän kanssa, sillä toivon, että myös moni teistä innostuisi antamaan sille mahdollisuuden avoimin mielin. Myöhemmin, sitten kun olen tosiaan käynyt omia tekstejäni tarkemmin läpi, voisin avata niitä vähän paremmin myös täällä, sillä uskon ettei se anna vain mulle paljon, vaan se voi olla myös teille kiinnostavaa luettavaa. Mutta tässäpä siis jotain tekemistä jos mietitte esimerkiksi, mitä tehdä tänä viikonloppuna – miten olisi itsetutkiskelu The Patternin avulla?

FOLLOW ME

Bloglovin / Blogit.fi / Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Lue myös

X