Koti ja sisustus 16.11.2009

Keittiö joulukuntoon

Teksti: Anna.fi

Keittiössä kannattaa tavallisesti pyyhkiä likantuneet pinnat heti käytön jälkeen. Tarvitset touhuun heikosti emäksistä tai emäksistä puhdistusainetta sekä mikropyyhkeen, tiskiharjan ja hankaussienen. Ja johan lähtee luistamaan liukkaasti!

Keittiö joulukuntoon

Uunille hohtoa pintaan

Kuurauksen tarpeessa oleva keittiön uuni saa  hohtoa pintaan, kun suihkauttaa hieman mäntysuopaliuosta uuniin ja nostaa lämpötilan noin +50 asteeseen. Aineen annetaan vaikuttaa hetken ja sitten vain reippaasti hankaamaan! Lopuksi uuni huuhdellaan. Muistathan käsitellä myös pellit.

Keittolevyt kerralla kuntoon

Mäntysuopaa voi kokeilla hyvin myös keittolevyihin. Levyt pestään harjalla ja kuivataan sekä laitetaan viime vaiheessa vähän ruokaöljyä, joka ehkäisee ruostumista. Entä sitten pinttyneet levyjen ympärykset? Kokeilehan kostutetulla sokeripalalla hankaamista. Uskomatonta, mutta tässä puhdistuskeinossa on vinhaa perää.

Katse jääkaappiin

Jääkaappi on hyvä puhdistaa säännöllisesti, jotta välttyy pahimmalta. Puhdistuksessa tarvitaan neutraalia tai heikosti emäksistä ainetta. Johto on syytä ottaa seinästä irti ennen siivouksen aloittamista. Kylmäkalusteiden taakse kertyvä pöly on hyvä siivota ainakin kerran vuodessa. Entä mitä jos jääkaapissa leijuu ikävän tunkkainen haju? Kokeile laittaa jääkaappiin hetkeksi märkä sanomalehti ja tuoksut imeytyvät hetkessä pois.

Tiskialtaat ja -pöydät putsataan käden käänteessä

Tiskialtaat ja -pöydät kuurataan kiiltävään kuntoon kädenkäänteessä. Monissa kodeissa löytyy astianpesukone. Koneessa on suodattimia, jotka on hyvä puhdistaa säännöllisesti. Koneeseen kertyvien kalkkisaostumien poistamiseen on olemassa ainetta, joka laitetaan koneeseen vaikkapa aterinlokerikkoon ja kone päälle. Veden- ja kahvinkeittimeen sekä silitysrautaan voi käyttää kalkinpoistajaa tai vaihtoehtoisesti etikkaliuosta.

Löytyykö keittiöstäsi pohjaanpalaneita kattiloita? Pelasta kattilasi laittamalla sinne pyykkipulveria ja vettä. Seosta keitetään sen jälkeen hetki ja hangataan sitten puhtaaksi.

Kommentit (1)

Voi, voi , luettuani yllä olevat ohjeet, tuntuu siltä…. minun keittiöni on aina joulukunnossa, noista mainituista ei löydy mitään köökistäni!
00

Voi, voi , luettuani yllä olevat ohjeet, tuntuu siltä…. minun keittiöni on aina joulukunnossa, noista mainituista ei löydy mitään köökistäni!
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi