Juhlat 12.10.2012

Kattausideoita – Halloween

Teksti: Anna.fi

Halloweenista on viime vuosina tullut yhä suositumpi juhla myös Suomessa. Juhla ajoittuu Pyhänmiesten päivän paikkeille. Halloween-juhlan voi hyvin järjestää milloin vain loka-marraskuun vaihteessa. 

Kattausideoita halloweeniin

Hillitympi halloween

Suomalainen halloween eroaa pohjoisamerikkalaisesta juhlasta siinä, että suomalaiset keskittyvät naamioitumisessaan ennen kaikkea juhlan jännittävään ja kauhuteemoista ammentavaan puoleen. Halloweenia voi kuitenkin juhlistaa käyttäen sen aineksia oman makunsa mukaisesti, hillitysti tai hurjasti.

Kattausideoita halloweeniin

Kattauksen värit valikoituvat kurpitsojen väreistä, oranssista, keltaisesta, valkoisesta ja vihreästä. Menukortti on tässä  rullattuna renkaan sisälle.

Kattausideoita halloweeniin

Kattausideoita halloweeniin

Valonlähteitä on kiva sijoitella eripuolille pimenevän illan pöytää. Servietti on taiteltu lasin ympärille. Lasin sisällä on led-kynttilä. Kynttilöiden kanssa pitää olla erittäin varovainen. Paristokäyttöiset kynttilät ovat aina turvallinen vaihtoehto.

Kattausideoita halloweeniin

Servietti muistuttaa hieman haamua. Tässä se tanssittaa jalallista lasia… Kurpitsoja voi käyttää pöydän koristeina.

Hurjempi halloween

Hurjemman halloweenin aineksiin hyödynnetään elokuvistakin tuttja kauhun aineksia. Kyntteliköt luovat kummituslinnan tunnelmaa. Kattaukseen kannattaa kuitenkin käyttää kauhuaineksia huomioiden vieraiden huumorintaju ja hyvä maku. Mennessään liian pitkälle teeman henkeä hakiessaan voi kaikkien hyvä ruokahalu kärsiä.

Kattausideoita halloweeniin

Lautasliinat on laitettu korkean lasin päälle. Lasin sisällä loistaa led-kynttilä.

Kattausideoita halloweeniin

Käyttäen luovaa mielikuvitusta ja paristokäyttöisiä kynttilöitä voi kattaukseen sijoitella valonlähteitä yllättäviinkin paikkoihin. Vilkkuvat jääpalat sopivat vaikka boolimaljaan tai juomalasiin.

Kattausideoita halloweeniin

Kurpitsalyhty kuuluu Halloweenin.

Kattausideoita halloweeniin

Kurpitsoja voi käyttää myös näin tunnelmallisen valonlähteinä.

Ideoita halloween pöydän tarjoiluihin löydät hurjan herkullisesta halloween-menusta. Lue myös miten valmistat kurpitsalyhdyn.

Lähteet: Suomalaisen kirjallisuuden seura

Teksti ja kuvat: Kirsikka Isohanni

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi