Juhlat 30.1.2015

Koululaisten pyjamabileet itämaiseen tyyliin

Teksti: Anna.fi

Tuhannen ja yhden yön teema sopii hyvin pyjamabileisiin. Poimi tästä reseptit, ideoita ohjelmaan, koristeluun ja kattaukseen. Seikkailu sadunomaisessa tunnelmassa voi alkaa.

Pyjamabileiden ohjelmaa

Yökyläily on paitsi kivaa myös hieman jännittävää. Hyvä ohjelma ja hauska tekeminen sulattavat jännityksen.

Pyjamabileisiin kuuluu ehdottomasti tyynysota. Ja tyynyjähän tuhannen ja yhden yön juhlissa piisaa. Tyynysodalle on hyvä sopia sellaiset säännöt, ettei ketään satu.

Itämaishenkisen juhlan kruunaa telttojen virittely. Parhaissa yökyläjuhlissa saa jopa nukkua itse rakennetussa teltassa. Hyvä musiikki ja tanssiminen on myös ehdoton hitti!

Tuhannen ja yhden yön -juhlan kattaus

Katetaan pöytä kankaisen katoksen alle, ja keräännytään pöydän ympärille istumaan tyynyjen päälle. Tarjolla on paljon erilaisia herkkuja, ja se voi innostaa juhlavieraita kokeilemaan uusia makuja. On kuitenkin hyvä tarjota myös tuttuja ja turvallisia herkkuja, jotta jokaiselle löytyy jotakin. Kattaukseen kuuluvatkin pienet astiat naposteltaville. Omalle lautaselleen voi sitten keräillä sellaista mikä maistuu. Kynttilät lyhdyissä ja tuikkulasissa luovat tunnelmaa.

Ripaus tuttua ja turvallista

Tuhannen ja yhden yön menusta löytyy eksotiikkaa, mutta mitä nuorempia vieraat ovat, sitä enemmän kannattaa myös varata  kaikille maistuvia ruokia. Ruokalistaan on sujautettu useampia vaihtoehtoja vähän riippuen kutsuttavien makumieltymyksistä. 

Esimerkiksi, jos falafelit tuntuvat liian vierailta, voi valita tutut lihapyörykät tarjolle ja koristaa tarjoiluastian yrteillä sekä sitruunoilla. Pieniin koristeellisiin kippoihin voi laittaa tarjolle kurkkutikkuja, melonin palasia ja miniluumutomaatteja sekä pieniä porkkananpaloja. Juomaksi voi valita tutun ja turvallisen lasten lempijuoman eksoottisen minttu-jääteen rinnalle.

Kuvia tuhannen ja yhden yön juhlista

Kuvausjärjestelyt: Kirsikka Isohanni
Kuvat: Kirsikka Isohanni ja valmistajat

Teksti:  Ruoka.fi toimitus

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi