Juhlat 3.11.2016

Isänpäivän menu x 2: pihvi-ja kasvismenu

Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Otavamedia
Marraskuun toisena sunnuntaina vietetään isänpäivää. Ilahduta isää hyvällä ruoalla. Teimme kaksi menuta. Toisen pääruokana on lammasta ja toisen menun kaikki ruoat sopivat kasvisruokavaliota noudattavalle. Pöytä on katettu!

Menu 1: raikasta salaattia ja karitsan pihvejä

Verigreipistä, avokadosta ja serranokinkusta syntyy raikas alkusalaatti, joka herättää ruokahalun.

911459-karitsa.jpg

Pääruokana maistuvat marinoidut karitsan pihvit kirpeiden papujen kanssa. Jälkiruokana tarjotaan  saariston sacher-kakkua. Tässä reseptissä sacherkakku on saanut sisäänsä tyrnihilloa ja mausteekseen sormisuolaa.

 

Menu 2: kasvisruokamenu

Maa_artisokkakeitto

Kasvisruokamenun aloittaa palsternakka-maa-artisokkakeitto. Pähkinäisen ja makean palsternakan ja miedon maa-artisokan rinnalle sopivat hyvin kookosmaito sekä tuhdit kuivat mausteet.

Taivaallien papu-kasvispata

Pääruokana maistuu taivaallinen kasvis-papupata. Kasvispadan juju on sitruuna-tagine-tahnassa, joka antaa padalle taivaallisen aromin. Voit korvata tahnan säilötyillä sitruunoilla ja currytahnalla.

Ainon uuniomenat, mantelimassaa ja kinuskia

Jälkiruoaksi sopivat mantelimassalla maustetut kinuskiset uuniomenat.

 

Lisää herkkuja isälle:

987267-Marskin_lihapullat,590.jpg

Tuunatut lihapullat ja juurevia makuja

Nyhtokauraburgerit

Järjestä burgeribileet: nyhtökauraa, kimchiä ja bataattiranskalaisia

Kotiliesi.fi: Isänpäiväkakku x 10

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi