Juhlat 27.9.2012

Menu: Kreikka kielen päällä

Teksti: Anna.fi

Kreikkalaisesta keittiöstä tulee ensimmäiseksi mieleen ruokien vähäeleisyys. Perinteisiä aineksia on kourallinen: oliivit, munakoiso, vuohenmaidosta valmistetut juustot, jogurtti, maalaisleipä, hunaja, vihannekset, oliiviöljy, lampaan liha ja meren elävät.

Kreikkalaisen ruoan aineksia ovat mm. oliivit, kasvikset, vuohenmaidosta tehdyt juustot ja maalaisleipä

Niukaltakin tuntuvista aineksista pystytään luomaan lukemattomia variaatioita, mutkattomia ja maukkaita. Juuri yksinkertaisuudessa piilee kreikkalaisen ruoan kauneus.

Kreikkalainen ilta aloitetaan ouzolla ja alkupaloilla (mezedes). Pöytään tuodaan runsaasti pikkuruokia, munakoisoa, lihapyöryköitä, leipää, tzatzíkia, fetajuustoa ja oliiveja.

Pääruoaksi syödään lammasta tai kala- ja äyriäisruokia. Pääruoka nautitaan leivän ja erilaisten tahnojen kanssa.

Pääruoaksi syödään mm. lammasta.

Ateria päätetään makealla leivonnaisella.

Kali oreksi – hyvää ruokahalua!

Teksti: Leena Kalliokoski
Kuvat: Photos.com

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi