Ruoka

Sadonkorjuujuhlat alkakoot: Herkullinen menu syksyn juhliin

Teksti:
Anna.fi

Kun juurekset on nostettu maasta, kasvihuoneen viimeisetkin tomaatit ovat kypsiä ja metsästä löytyy korillinen suppilovahveroita, on aika järjestää ruokajuhlat.

Alkupalatarjottimella on jääkellarinlohta, metsäsienisalaattia ja marinoitua fenkolia suupalan kokoisina annoksina.

Metsän, kasvihuoneen ja juuresmaan antimista syntyy kaunis ja herkullinen alkuruoka-annos. Lisänä on lämmintä vuohenjuustokastiketta.

Lammaslihapullien lisukkeena on paistettuja ruusukaaleja ja punajuuri-perunakiusausta.

Juustojen seuraksi sopii madeiralla tai portviinillä maustettu luumuhillo.

Juhlan kruunaa herkullinen kinuski-juustokakku, joka myös näyttää hyvältä.

 

Katso myös:

Kattausideoita syksyn juhliin, Ruoka.fi
Nyt nautitaan kotimaisista omenoista – poimi parhaat vinkit!, Ruoka.fi

Kotiliesi.fi: Sadonkorjuujuhlat puutarhassa
 

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

X