Juomat 3.12.2014

Parhaat pikkusuolaiset kuohuviinin kaveriksi

Teksti: Anna.fi

Laadukkaat kuplat kuuluvat juhlakauden avajaisiin. Kun lasissa on tavallista parempaa kuohuviiniä, on suupalojenkin oltava samaa luokkaa. Viilennä kuohuviinit ja esivalmistele alkupalat hyvissä ajoin. Kokoa suupalat kuitenkin viime tipassa, jotta ne säilyttävät raikkautensa.

Herkkublinit syntyvät nopeasti lämmitystä vaille valmiista pakasteblineistä. Toki blinit voi paistaa itsekin ja leikata muotilla suupaloiksi. Päällystä blinit savulohella, mädillä ja piparjuurismetanalla. Viimeistele tillillä ja mustapippurilla.

Runsasmakuisten blinien seuraksi on valittu keskitäyteläinen ja terhakka samppanja, André Clouet Grande Réserve Blanc de Noirs Brut, 29,90 e.

Marinoidut vihersimpukat ja roseekuohuviini on hurmaava yhdistelmä.

Australialaisen Taltarni Brut Tachén (16,50 e) intensiivinen ja paahteinen maku korostaa simpukoiden raikkautta. Toinen vaihtoehto, Pago de Tharsys Millésime Rosé Reserva Brut (20,80 e), on eloisa espanjalainen cava, joka on kuin tehty kaikenlaisten merellisten alkupalojen kumppaniksi.

Minikokoisten juustomuffinien täytteenä on sinihomejuustotahnaa.

Laseissa helmeilee pehmeäkuplainen saksalainen Barth Riesling Brut, 19,98 e. Kuiva ja ryhdikäs Barth sopii paitsi aperitiiviksi myös ruokapöytään, kun tarjolla on kala- tai äyriäisruokaa.

Tartarleipien pihvi saa hehkeän värinsä punajuuresta. Leipien seurana maistuu elegantti, yrttinen ja mineraalinen Freixenet Elyssia Gran Cuvée Brut, 19,97 e.

Toimittaja: Taina Salovaara
Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Lue myös:

Pikkujoulujen helpot leivonnaiset
Helppo uuden vuoden menu
Itsenäisyyspäivän sapas-menu
Pikkujoulujen rento menu
Kotiliesi.fi: Pikkujoulujen helpot herkut

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi