Juustoinen riistaboston

 

Noin 20 kpl / vuoallinen

Tarvitset:

Iso lehtitaikinalevy (600 g) 300 g hirvenjauhelihaa 200 g Le Gruyére AOP -juustoa raastettuna 1 paprika 1 purjosipuli 1 tl suolaa Ripaus jauhelihamaustetta 1 tl yrttimaustetta 1 muna voiteluun

Koristeeksi rucolan lehtiä

Paloittele purjosipuli pienemmiksi paloiksi ja jauha silpuksi vihannesleikkurilla. Kuutioi paprika. Kypsennä hirvenjauheliha pannulla, mausta ripauksella jauhelihamaustetta. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa purjosipulisilppu sekä paprikakuutiot. Jatka vielä hetki kypsentämistä.

Raasta juusto. Jätä sivuun noin ½ desilitraa, jonka voit ripotella bostonin päälle ennen uuniin laittoa. Jaa sulanut lehtitaikina kahteen osaan, jolloin se on helpompi käsitellä. Kauli suorakaiteen muotoisiksi, kooltaan noin 20 x 35 cm. Levitä päälle täytteet, ripottele mausteet ja suurin osa juustoraasteesta. Älä täytä ihan reunoja myöten, on helpompi rullata kiinni.

Leikkaa rullasta n. 2 cm paksuisia paloja terävällä veitsellä. Asettele kakku- tai uunivuokaan oikeinpäin käännettynä. Voitele taikinaosat munalla ja ripottele loput juustoraasteet. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

 

 

Jonnan koukkuja -blogin Jonna:

http://www.jonnankoukkuja.fi/

”Tämä riistaboston meni perheen suihin, mutta mielestäni tämä ruoka sopii erityisen hyvin myös illanistujaisiin isommallekin porukalle. Ei oikeastaan voi rajata mitään tilannetta pois mihin tämä ei sopisi. Lisukkeeksi voi pyöräyttää vaikka salaatin tai tarjota patonkia jollain hyvällä valkosipulilevitteellä. Ison pöydän ääressä, hyvän porukan kesken, kivassa tunnelmassa, kaikilla hauskaa ja ruoka maittaa.

 

Palaa äänestyssivulle tästä

 

 

 

 

 

X