Juustovohvelit

5-7 KPL

Tarvitset:

4 dl maitoa 2 munaa 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 0,5 tl sokeria 0,5 tl suolaa 3 rkl kuplavettä/soodavettä/mineraalivettä 50 g voita noin 230 g Le Gruyere AOP Reserve -juustoa

Tee näin:

Vispaa maito ja munat kuohkeaksi kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vähitellen maitomunaseokseen vispausta jatkaen. Lisää sitten joukkoon kuplavettä tai mineraalivettä ja lopuksi kunnolla jäähdytetty sulatettu voi jatkaen vispaamista. Kuplaveden sanotaan tuovan rapsakkuutta vohveleihin ja kyllä näistä vohveleista tulikin sopivan rapsakat pinnaltaan.

Laita liina kulhon päälle ja anna turvota vähintään 30 minuuttia. Itse muuten tykkään laittaa mikron suojaan vetäytymään. Raasta juusto, mutta lisää se joukkoon vasta vähän ennen paistamista. Taikina voi olla hyvin paksua mitä enemmän juustoa käytät. Vaan ei se mitään, ainakin tuolla runsaalla määrällä juustoa ja paksulla taikinalla sain hyvät vohvelit paistettua. Älä huoli, jos vohveleista tulee hieman rosoiset reunoiltaan, sillä ne ovat kuin rapean herkulliset juustokeksit. Ota raudalta pois, kun vohveli on saanut kauniin kullankeltaisen pinnan. Muista voidella öljyllä ennen jokaista uutta vohvelia.

Näiden vohveleiden kanssa nautittiin:

nyhtökauraa pannulla paistettuna ja kevyesti maustettuna (puolikas paketti riittää)
paprikarenkaita
tuoretta rucolaa
marinoituja punasipulirenkaita *
pistaasipähkinämuruja

* MARINOITU PUNASIPULI

1 punasipuli 0,5 dl oliiviöljyä 0,5 dl omenaviinietikkaa 1 tl sokeria

Valmista marinoitu punasipuli aivan ensimmäisenä. Vaikka edellisenä päivänä, sillä jääkaapissa maku tehostuu. Kuitenkin pikamarinointi on myös ihan hyvä. Nämä punasipulirenkaat tekeytyivät jääkaapissa noin 1,5 tuntia.

 

 

Soupz-blogin Jenna:
https://soupzblog.blogspot.com/

”Juustovohvelit täytteineen edustivat monipuolista makujen ja tekstuureiden kavalkadia! Rapsakoita mutta pehmeitä ja täyteläisiä juustovohveleita, kirpsakkaa punasipulia, nyhtökauraa, makeaa paprikaa, pähkinäistä rucolaa ja pistaasipähkinän murusia. Yksi vohveli sammuttaa nälän, kaksi mitä todennäköisimmin suuremmankin nälän. Eikä näitä vohveleita vain nälkään syödä, sillä herkullisuuden vuoksi tekee mieli kylläisempänäkin ottaa vohveli, jos toinenkin.”

 

Palaa äänestyssivulle tästä

 

X