kalastajan vaimo

Arkihöpinää kauneudenhoidosta

Teksti: Johanna Alvestad

 

Heip, ja tulipa taas pitkä tauko! Päivät ja viikot menevät niin nopeasti. Yhtäkkiä on kaikkea tekemistä eikä ehdikään vain ihmetellä ympäristöä kamera kädessä – saati sitten selailla kuvia tai kirjoittella ajatuksia. Pitäisi ehtiä. <3 Aina. Oikeasti. Elämän pitäisi olla enemmän sellaista, että ehtisi ihmettelemään kauneutta ympärillään.

Tämä oli lisäksi päivä, jona en tuntenut itseäni ollenkaan kauniiksi. Tammikuu on kai yleensäkin kuukausi, jolloin olo on helposti nuukahtanut. Auringon ja yleensäkin valon puute alkaa näkymään ja iho kuivumaan. Hyvä aika oikeastaan tsempata ihonhoitorutiineja!

Olen vähän sitä mieltä, että jos iho ja hiukset ovat hyvässä kunnossa on ihmisen ulkonäkö helposti kaunis. Tykkään panostaa siihen sisältä tulevaan hehkuun ja ”uskon” enemmin ruokavalioon ja terveellisiin elämäntapoihin kuin voiteisiin tai tujumpiin hoitoihin. Paitsi retinoidit! Tiedättekö; kai ainoa ihonhoion ainesosa, joka todistetusti (voi) parantaa ihoa. Sain joululahjaksi uuden putilon, mun edellinen oli kaksi vuotta vanha, satunnaisesti (harvoin) käytetty ja aivan tehonsa menettänyt. Nyt aloitin sitten kuurin kunnolla uudestaan. Joka ilta. Aamuisin hyaluronihappoa, sillä retinoidit kuivattavat todella helposti. Hyaluronihappo on hyvä kosteuttaja, mutta se kannattaa laittaa vähän kostealle iholle sitomaan sitä kosteutta. Tai vaihtoehtoisesti c-vitaminia.

Katsotaan miten käy, paraneeko tämä tammikuinen talvi-iho tästä. Toiveena on tietysti pitää nelikymppinen iho sellaisena freesinä ihan pysyvästi jatkossakin ja että tää retinoidi on mulle riittävä ase ikääntymistä vastaan. En ole kai koskaan pelänyt ryppyjä tai elämisen merkkejä eikä esimerkiksi pistoshoidot kauheasti houkuttele. Tuskin kuitenkaan kenellekään tulee yllätyksenä että tykkään pitää huolta ulkonäöstä ja tyytyväisyys omaan ulkonäköön vaikuttaa varmasti jotenkin mun hyvinvointiini.

Katsotaan. Kerron jos tuntuu että tästä todella on ollut apua, kohta jo kuukausi jouluaatosta ja uuden voiteen käyttöönotosta takana. Alku oli aika sellaista kuivaa, jopa hilseilevää aikaa, mutta kyllä tää tästä ehkä alkaa rauhoittumaan.

Ja muuten, kuukaden verran jo päiväkin alkanut pidentymään! Valo vain lisääntyy. 🙂

Lue myös

X