Kalastajan vaimo

Hetki ennen lomaa

Teksti:
Johanna Alvestad

 

Se oli torstai, mun viimeinen työpäivä ennen kesälomaa. Kuuma iltapäivä, vähän väsynyt olo. Sellainen väsynyt, ettei ihan vielä tajua että nyt se loma on alkanut. Onhan vain tavallinen torstai-iltapäivä töiden jälkeen, mutta ei kuitenkaan ollenkaan tavallinen.

Yksi kesän parhaista torstai-iltapäivistä.

Makailemme auringossa ja mietimme mitä päivälliseksi. Nälkäisinä, mutta väsyneinä emme oikein jaksa aloittaa ruokahommia, mutta ajatus kulkee onneksi sen verran että keksimme pakata itsemme veneeseen ja hakea valmista ruokaa kaupungilta.

Venneellä vierassatamaan ja ruoat matkaan. Lähisaareen syömään ja veneeseen yöksi. Tällainen kesäilta on pakko viettää ulkona.

Otin mukaan mun neuleprojektin; valkoisen kesäneuleen ja ajattelin neuloa viimesen hihan valmiiksi illan aikana. Ihan viime metreillä loppui kuitenkin toinen lanka ja hihansuusta jäi puuttumaan pari senttiä. Äh. Neuleprojektien valmistumisessa parasta on – ei suinkaan valmis tuotos vaan se, että saa aloittaa uuden projektin. Koska mulla on aina uusi haave jo valmiina. Tai kaksikin. Nyt haluan neuloa toppi-shortsisetin. Ja toisaalta myös neuletakin. Toppi-shortsisetti ekaksi. Se on nopein ja tulee eniten tarpeesen lomalla.

Perjantaiaamuna aamukahvit veneessä. Olav töihin kahdeksaksi ja mullakin oli aamujumppa ohjattavana puoli yhdeksältä. Mutta luonnossa (tai veneessä) yöpymistä ei kadu koskaan. Se on aina pieni seikkailu, pieni loma. Vaikka olisi vain naapurisaaressa.

Kesäloma voi olla täynnä pieniä seikkailuja, pieniä lomia.

Isoja muistoja. <3

 

X