Kalastajan vaimo

Joulusauna ja hyvää joulua

Teksti:
Johanna Alvestad
Muistatteko kun reilu vuosi sitten puhuin omasta pihasaunasta? Että ehdimmekö saada saunan valmiiksi jouluksi 2020. Ja olin aika optimistinen.
Itse mökki on toki ollut valmis jo kauan, mutta kiukaan ja piipun toimitus vei aikansa, joten joulusauna tuli vuodeksi 2021. Mutta hyvää kannattaa odottaa. Saatan olla hieman puolueellinen, mutta tämä on ehkä maailman paras kiuas (Harvian Green Flame, saatu) ja maailman paras sauna! Ja mikä parasta, omin kätösin kierrätysmateriaaleista tehty. Ei mun kätösin, mutta Olav on rakentanut koko mökin ihan itse. <3 Vanhoista hirsistä tehty mökki ei tietysti ole tiivis, mutta tuntuu että se tuo vain kivasti ilmaa saunatilaan. Helppo hengittää ja istua pitkään.
Olemme saunoneet jo syksyn mittaan monta kymmentä kertaa vaikkei kaikki ihan valmista olekaan. Viimeisemmäksi maalasin suurien ikkunoiden karmit, jotka ennen olivat valkoiset, nyt tumman ruskeiksi. Pukutilan valkoiset ikkunankarmit pitää vielä maalata. Kun nämäkin saimme tutuilta puoli-ilmaiseksi niin piti maalata itse. Ovet ovat kunnolla vanhoja -kuten näkyy, mutta toimivat hyvin.
Nyt jos vielä pikkasen lunta uskailtaisi joulusaunaan toivoa niin se olisi täydellinen.
Toivon juuri Sinulle tosi hyvää joulua. Ja hyvää viikonloppua Sinulle, joka et niin joulusta välitä. Jos olet yksin toivon, että sekin on ihan okei. Toivon ettet tunne itseäsi hirmu yksinäiseksi ja että voit ehkä käydä jollain kylässä jos haluat. Ja nauttia omasta rauhasta, koska ei sekään hullumpaa ole. Toivon, että sulla on rauhallinen hyvä olo miten joulusi ja viikonloppusi vietätkin. Lämpimiä ajatuksia, hyvää joulua. <3
X