Kalastajan vaimo

Kesätoppi2022 ja sadonkorjuuta

Teksti:
Johanna Alvestad

 

Vihdoin taas blogin pariin, moi! <3 Tää on ollut paljon ajatuksissa mutta tämä kotona vietetty lomaviikko on ollut aika touhukas.

Olemme yrittäneet olla merellä, mutta toisaalta kotona on ihan hirmuisesti pihahommaa viimeistetävänä. Lisäksi just nyt kypsyy kaikki pihan marjat, joita on pakko kerätä talteen niitäkin.

Olemme keittäneet taas 35 litraa viinimarjamehua. Lopullista tuotosta tulee ainakin neljä kertaa enemmän. Jee! Keitimme kai suunnilleen saman verran viime kesänä ja nyt vielä oli seitsemän litraa jäljellä joten näitä riittää lahjaksi annettavaksikin. Ja pakastaneet moooonta purkillista kirsikoita, koska ne ovat niin hyviä smoothiessa.

Osa kirsikoista päätyi likööriksi – kerron sitten jokusen viikon päästä kun lopputulosta pääsee maistelemaan että miten meni. Sitä on monta lasia, joten toivotaan että lopputulos on hyvä. Ja liköörihommiin päästyämme teimme sitten samaan syssyyn myös italialaista Limoncelloa. Sitruunalikööriä siis.

En ole muuten virkanut kauheasti koskaan elämässäni ja joka kerran välissä on aina helposti vuosia, mutta nyt sain äidiltä puuvillalankojen loppuja ja pari väriä ostin lisäksi; virkkasin vihdoin kesätopin isoäidin neliöistä! 🙂 Ja tää on megakiva. Etenkin farkkujen kanssa.

Nyt ois viimeisiä vapaapäivä ja kampaaja. Ja pihahommia. Ja festaria omalla kylällä. Ihan kesäfiiliksissä. Mut nähdään pian! Kerron tästä meidän pihasta, täällä on tapahtunut niin paljon! 🙂

X