kalastajan vaimo

Kurssiviikko Oslossa

Teksti: Johanna Alvestad

 

Perjantai!

Takana on viikko Oslossa, kurssilla opettelemassa ehkäisyjuttuja kuten ehkäisykapselin ja kierukan asennusta. Täällä tämä kurssi on sisältynyt terveydenhoitajakoulutukseen vuodesta 2006 asti (ei varmasti ihan samalla sisällöllä), mutta sitä ennen kouluttautuneet ovat tarvittaessa kurssittautuneet myöhemmin. Tai me ulkomaalaiset. Eihän tätä kurssia välttämättä tarvitse, jollei työskentele ehkäisyä käyttävän väestön parissa, mutta mulla se on odotellut listalla jo koko covid-kauden.

Pitkiä, mutta hirmu mielenkiintosia ja hauskoja päiviä. Ei kai yhtään tylsää luentoa. Oikeasti ihan kuin lomaa. Yksin hotellissa. Rauhallisia aamupaloja. Sopiva parin kilsan kävelymatka raittiissa ilmassa aamulla ja illalla. Mielenkiintoista sisältöä. Illalla saa valita mitä takewayta hakee ja mitä katsoo telkkarista. Ja haluaako lähteä ulos vai kömpiä peiton alle neulomaan. Mutta melkein aina Oslossa käydessäni syön Oliviassa. Se on sellainen italialainen ketju, jonka ravintoloita löytyy ympäri Osloa. Aina hyvä tunnelma, aina paljon ihmisiä, aina olen saanut tosi hyvää ruokaa ja nopeaa palvelua.

Mutta hotellihuoneen pöydälle kauniisti asetettu viinipullo sai jäädä koristeeksi. Se näytti houkuttelevalta, mutta huomasin pitäväni alkoholista vain seurassa. Yksin olisi jotenkin ihan hassua.

Ja ihana olla taas kotona. Nyt ruokaa tekemään, jotta täydellä masulla voi käyttää illan suunnitellessa mitä teemme ensi viikon. Se on syysloma. Lähdettäisikö Tanskaan huomenna?

 

 

Lue myös

X