Kalastajan vaimo

Liivi/toppi DIY

Teksti:
Johanna Alvestad
*langat saatu Mariannes Mohair
Pitkästä aikaa neuleohjetta, sillä jälleen kerran neuloin jotain pehmeää aivan ihanista mohairlangoista – mohair on viime aikoina ollut ihan suosikki! Näissä Mariannes Mohair langoissa on paitsi tosi herkullisia värejä, myös aivan ihana laatu.
Tämä on neule, jonka tein oikeastaan ihaan vain ajatuksena kesätoppi, mutta jota voi hyvin käyttää myös liivinä ja joka on superlämmin näin elo- ja syyskussakin vielä ihan pelkkänä toppina. Olen käyttänyt tätä paljon vähän viileämpinä kesäpäivinä ja innolla odotan että voin käyttää pitkähihaisten paitojen kanssakin. Lämmittää asun kuin asun ihan
Tähän toppiin tarvitset vajaan neljä kerää (neljä kerää riittää vaikka vähän suurempaankin kokoon) mohairlankaa sekä nr 7 pyöröpuikon 60 cm.
Aloitat luomalla 114 silmukkaa kaksinkertaisella langalla, joista 57 ns.etukappaletta ja 57 ns. takakappaletta. Työ neulotaan suljettuna neuleena. Neulot ensin joustinneuletta 1 oikein, 1 nurin niin, että oikeat silmukat poimit puikolle takakautta eli kiertäen. Kun olet neulonut tarpeeksi joustinneuletta (noin3- 4 cm), aloitetaan kuvioneule. Mallikuvio on reunustettu piirrokseen punaisella kehyksellä.
1. kerros: neulo kerroksen alusta 12 silmukkaa sileää neuletta (tai jos haluat suuremman, neulo 15 tai vaikka 20 silmukkaa ekstraa). Sitten aloitat mallikuvion; langannosto puikolle, neulo yksi silmukka, langannosto puikolle, neulo yksi silmukka jne. mallikuvion jälkeen toistat alla olevaa joustinneuletta kunnes neulot toisen mallikuvion.
2. sileää neuletta jne. Jatka piiroksen mukaan, kunnes työn mitta on sopiva kainaloihin asti (mulla on noin 5 mallikuviota). Jaa työ työ etu- ja takakappaleisiin ja neulo kutakin vielä 2 cm. Neulo kädenteiden 6 ensimmäistä silmukkaa joustinneuleena 1 (kiertäen) oikein, 1 nurin, jotta saat kädenteille kauniin reunuksen.
Jaa sitten etukappale kahteen osaan, joista kumpikin on 27 silmukkaa ja päättele etukappaleen kolme keskimmäistä silmukkaa (joustinneuleen keskimmäinen oikea silmukka sekä kaksi nurjaa silmukkaa). Jatka neuloen noin 5 mallikappaletta.
Päättele hartian silmukat. Neulo takakappale yhtä pitkäksi (tai hieman pidemmäksi) kuin etukappale ja neulo hartiasaumat yhteen.
Lykke til 🙂
X