Kalastajan vaimo

Loma-asu, lomakimppu

Teksti:
Johanna Alvestad

Ja jopa kuvia lomakodista sisältä, vaikka hirmu vähän sisällä ollaan. Säät ovat olleet vähän hassuja (=epävakaita, tuulisia) viime päivinä, joten olen pari kertaa valinut sohvan sisällä.

Ekat lomapäivät ovat oikeasti menneet aika vauhdissa, sillä meillä asuu pari remonttimiestä sillä aikaa kun lähdemme Suomeen. Niille pitää järjestää tietysti järjestää hommaa, jotta pääsemme ihan erilaiseen kotiin lomalta palatessamme. (Jännää!) Eilen maalia ostaessamme poikkesimme naapurikahvilassa hakemassa pullat ja ihan oikean lattekahvin autoon. Mietin siinä autossa pullan ja latteni kanssa, että nyt on se lomafiilis. En muista koska viimeksi olin ostanut ihan kunnon kahvilakahvin. Vitsi että maistui hyvälle. Se maistui yksinkertaisesti ylelliselle – ja lomalle!

Lomakimppu on kaupan pioneista ja eukalyptyksistä tuunattu vähän villimpi kimppu. Kauneimmat kukat kun ovat noita villejä. Kaupasta saa hyvän pohjan, mutta tykkään kyllä melkein aina lisätä jotain luonnon kukkaa tai heinää itse.

Ja huomaatteko miten viinirypäleet kasvavat ja runsastuvat. Paljon enemmän rypäileitä kuin viime vuonna, jolloin istutimme kasvit. Ja kirsikkapuut ovat täynnä marjoja. Viime vuonna kirsikat menivät harakoille ja lokeille, mutta tänä vuonna linnut tuntuvat paljon kylläisemmiltä. Ei meidän marjat juuri kiinosta. Hyvä, ehdimme syödä itse.

Kasvihuoneen edustalla kasvaa pihan toinen suurista kirsikkapuista ja huomaatteko (jo kukintansa lopettaneen) ruusupensaan kirsikkapuun alla? Se teki viime kesänä yhden ruusun ja vähän koko puskaan kyllästyneenä leikkasin sen ihan lyhyeksi. Mietin että se vaan varastaa kasvualustaa ja ravinteita kirsikkapuulta eikä edes tee kukkia, hyvä etten kaivanut pois juuriaan myöten. Tänä vuonna pensas on kasvanut tuplasti viime vuoden kookoon nähden ja kukkinut varmaan tuhat ruusua.

Sellaista täällä. En kestä ettei kesä voi olla vähän pidempi.  Ja mielellään lomakin, mut ainakin kesä. Tää on niin paljon ihanempaa aikaa kuin talvi. Nautin. Jokaisesta hetkestä, heinästä, valon säteestä ja tuoksusta. <3

 

X