Kalastajan vaimo

Lumin kanssa lenkillä (ja hanska DIY!)

Teksti:
Johanna Alvestad

Hei ja terveisiä sunnuntailenkiltä, joka rauhoittaa oloa vielä maanantainakin. <3

Tämä maailman tilanne on tällä hetkellä niin hullu, ettei aina oikein edes tiedä mitä sanoisi. Ainakaan näin julkisesti. Että jaksaako sanoa mitään sotaan liittyvää – mutta voiko muka puhua muustakaan? Pitäisikö olla hiljaa vai pitäisikö yritää iloita elämästä joka nyt on tässä ja siitä että itsellä on kaikki hyvin? Toistaiseksi. Vai pitäisikö olla urhea ja poliittisesti aktiivinen? Sekään ei aina ole niin helppoa. Ei ainakaan tällaisessa tilanteessa.

Lenkki luonnossa on aina hyvä idea. Ja mun kohdallani myös neulominen. Ne tuovat rauhaa ja lohtua.

Laitan tähän ohjeet pikku hanskoihin, joita olen käyttänyt tosi paljon. Nämä syntyvät helposti jämälangoista – joko ihan vaan sileänä neuleena tai koristeellisella kuviolla. Ja niin nopeasti, että saatat innostua tekemään kaverillekin! 🙂

 

 

Tarvitset sukkapuikot (5 kpl) nr4 sekä  tarvittaessa yhden pienen tukipuikon palmikoita varten – jos haluat neuloa palmikoita.

Tarvitset yhden kerän villa- tai alpakkalankaa sekä yhden kerän ohutta mohairlankaa, esim. Dropsin alpakka sekä Dropsin Kid silk. Tai mitä vain lankaa puikolle nr 4 (tai5-6)
Vinkki: Tässä työssä avainsana on neuleen tiiviys. Jos neulos tuntuu jäävän löysäksi, neulo Kid silk lanka tuplana.
Luo sukkapuikolle 40 silmukkaa ja ala neulomaan niin, että jaat silmukat neljälle puikolle – kymmenen silmukkaa kullekin puikolle suljetuksi neuleeksi. Neulo ensimmäiset kaksi kerrosta sileää neuletta ja aloita halutessasi mallikuvio. Voit hyvin tehdä hanskoista pelkkää sileää neuletta, jos mallikuvio tuntuu hankalalta.
Mallikuviota neulotaan työn kolmannella ja neljännellä puikolla, ensimmäinen ja toinen puikko neulotaan vain sileää neuletta.
Varren pituuden voit valita itse, mutta mun hanskaan aloitin peukalon kun varren pituus oli 50 kerrosta. Peukaloa varten neulot ensimmäisen puikon kuusi ensimmäistä silmukkaa jollakin toisella värillä; langalla ei ole mitään väliä, sillä tämä lanka tullaan poistamaan kokonaan. Jätä langan päät roikkumaan näkyville ja jatka kämmenosan neulomista 20 kerrosta. Neulo viimeiset kaksi kerrosta 1 oikein 1 nurin joustinneuletta. Päättele kaikki 40 silmukkaa.
Voit sitten varovasti vetää peukalon langan pois ja samalla poimia langan alapuolen kuusi silmukkaa puikolle ja yläpuolen kuusi silmukkaa toiselle puikolle. Jaa sitten kaikki 12 silmukkaa kolmelle puikolle à 4 silmukkaa. Poimi myös välisilmukat puikkojen välistä/ luo kaksi uutta silmukkaa jolloin peukalon silmukkamäärä on yhteensä 14s. Neulo peukaloa niin pitkäksi kuin sulle sopii. Päättele 14 silmukkaa.
Toinen hanska neulotaan ihan samaan tapaan, mutta peukalolanka neulotaan toisen puikon kuuteen viimeiseen silmukkaan.
Okei? Nämä valmistuvat melkein yksi illassa ja ovat yhtä kauniit niin lenkillä kuin kaupungillakin!
Mun paitaan olen muistaakseni laittanut ohjeen nimellä ”kalastajan äitin neule”. 🙂
Hyvää maanantai-iltaa, rauhaa. <3
X