Kalastajan vaimo

Melkein juhannus ja bikinit

Teksti:
Johanna Alvestad

Vihdoin kesäkelit! Siniruudulliset shortsit ja tipunkeltaiset bikinit olivat niin söpö yhdistelmä että niistä oli pakko ottaa kuvat. (Biksut H&M ja shortsit Va Vite)

Piha edistyy; viimeisimpänä tulokkaana uusi allas ja kukkapenkkikin siinä ympärillä valmistuu. Pionipenkki alkaa vihdoin kukkia; vähän myöhässä kylän muihin pioneihin nähden. Mutta ensi kesänä sitten. Sitten on paljon nuppuja ja varmasti reippaampi kukinta. Tämä on uusi kesä kaikille.

Grillattu kala (itseongittu taimen!) on varmasti parasta mitä tiedän. Ja kaali, grillattu kaali. Ja tietty kotimaiset mansikat kermassa. Ja hei, paras foccacia resepti! Paras sekä lopputuloksen että helppouden suhteen. Taikinan kun voi tehdä edellisenä iltana vain sekoittamalla ainekset yhteen ja sitten paistaa leivän seuraavana päivänä – ja siitä tulee megamuhkea. Tarvitset vain:

taikina: 600g vehnäjauhoja / 1 tl suolaa / 2 g (ehkä noin teelusikallinen) kuivahiivaa / 4,75 dl vettä

pinnalle: 3 rkl oliviöljyä / 1 ts karkeaa tai lastusuolaa / 1 tl kuivattua oreganoa

Sekoitat siis vain taikinan ainekset yhteen ja annat taikinan kohota yön yli; vähintään 8 tuntia. Ripottele alustalle vehnäjauhoja ja kaada taikina jauhoille; huomaa että taikina saa olla aika kostea ja löysä. Kääntele taikina jauhoissa ja siirrä se sitten oliiviöljyllä vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm). Ripottele päälle oliiviöljy, suola ja oregano (ja muutakin koristetta jos haluat). Anna vielä kohota mieluusti tunti tai kaksi. Paista sitten 250 asteisessa (kiertoilma)uunissa keskitasolla ensimmäiset viisi minuuttia ja laske lämpötila 220 seuraavaksi kymmeneksi minuutiksi. Ja vielä vähän, jollei foccacia ole saanut vielä väriä pintaan. Ja nauti.

 

Hyvää lähestyvää juhannusta teille jotka sitä saatte viettää! <3 Täällä on juhannus aina vain 23.6. eikä sitä oikein juhlita. Kai me veneajelulle lähdemme, jotain täytyy keksiä. Ei juhannusta voi olla juhlistamatta! Nauttikaa kesästä ja hyvästä ruoasta. <3

X