Kalastajan vaimo

Mun kesäsetti

Teksti:
Johanna Alvestad

Ai että olen viihtynyt tässä shortsisetissä kotona! Olavin mielestä tää on niin hieno että voisin lähteä kauppaankin mutten ole itse ihan sinne asti vielä pääsyt. Mut haluatteko ohjeen? Laitan sen tähän loppuun. Ilman taskuja kylläkin, sillä niiden kanssa säädin luvattoman paljon. En uskalla ohjeistaa taskujen tekoon tässä vaiheessa. 

Meillä on pihassa yksi iso (juhannus?)ruusupusikko, joka on paljon enemmän pusikkoa kuin ruusua. En ole varma tuleeko siihen ainottakaan ruusunnuppua tänä kesänä. Leikkasin sitä siis reilusti pienemmäksi ja totesin risuisten oksien olevan todella koristeellisia maljakossa, vaikka vain parin kukan kera. Tai varmasti yksinkin. Tosi kauniita, tosi rönsyjä.

Ja mun hiukset. Olen jo aika hyvässä vauhdissa kasvattamassa omaa luonnollista väriäni esiin, mutta huomaan turhautuvani tähän hiushommaan usein. Se saattaa kaikessa sotkuisuudessaan näyttää ihan hyvältä näissä kuvissa, mutta oikeasti mulla on pieniä hiuskriisejä päivittäin. 

Mutta kasvihuoneessa kasvaa tuvan täydeltä rypäleitä. Tämän vuoden sato on todella runsas, en malta odottaa!

Okei, shorstisetin ohje jos joku innostui tällaisesta kesäsetistä. 🙂 Tää oli mulle oikeastaan vain kokeiluprojeksti ilman mitään odotuksia, mutta siitä tuli positiivinen yllätys; kevyt, pehmeä ja no, kiva. Koko on noin S-M.

 

Tarvitset puuvillalankaa, Dropsin Belle vaikkapa. En ole ihan varma kuinka monta kerää mulla meni, mutta veikkaisin että 6 kerää tummaa väriä ja 2 kerää vaaleaa. Tarvitset myös pyöröpuikon koko 5 tai 6 – mieluiten kaksi kappaletta lahkeiden tekoa ajatellen. Mieluiten 60 cm mutta 40 käy myös.

Toppi: Aloita helmasta luomalla 168 silmukkaa pidemmälle pyöpuikolle. Neulo 4 krs 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta suljettuna neuleena. Neulo vielä 8 krs sielää neuletta, sitten ensimmäinen raita. Yksi kerros vaalella sävyllä. Toista sitten raitoja *3 krs tummaa sävyä, 1 krs vaaleaa sävyä*17 kertaa. Jaa sitten toppi etu- ja takakappaleeseen (84 + 84 silmukkaa). Kavenna kainaloista 5 silmukkaa kerroksen alusta ja seuraavan kerran 4 silmukkaa kerroksen alusta ja vielä kerran 3 silmukkaa sekä etu- että takakappaleella. Neulo kainalosta ylöspäin yhteensä 4 vaaleaa raitaa ja viimeisen vaalean raidan jälkeen neulo 6 krs tummalla sävyllä. 

Neulo viimeiset kaksi kerrosta niin, että kerroksen ensimmäiset 12 silmukkaa neulot normaalisti sileää neuletta, sitten pääntien 36 silmukkaa joustinneuletta ja kerroksen viimeset 12 silmukkaa sileää neuletta. Päättele sitten kaikki takakappaleen 60 silmukkaa.

Etukappaletta jatkat samoin neuloen ensimmäiset 12 silmukkaa sileää neuletta ja keskimmäiset 36 silmukkaa neulot 2 kerrosta joustinneuletta ja taas viimeiset 12 silmukkaa sileää neuletta. Päättele sitten keskimmäiset 36 silmukkaa. Kerroksen alun ja lopun silmukat muodostavat olkaimet; jatka olkaimien 12 silmukkaa neuloen sileää neuletta 19-20 cm ja päättele silmukat. Olkaimien päät ompelet kiinni takakappaleen silmukoihin.

Shortsit: Aloitat myös luomalla 168 silmukkaa ja neuloen 1 oikein 1 nurin joustinneuletta 25 kerrosta. Jatka sitten neuloen sileää neuletta kuten yläosassa, raidallisena. 12 vaalean raidan jälkeen jaa shortsit kahteen osaan niin että kullakin osalla = lahkeella on 84 silmukkaa. Ota 84 silmukkaa uudelle pyöröpuikolle ja luo lahkeen sisäsauman kohdalle rivi uusia silmukoita niin että lahkeen yhteissilmukkamäärä on 120. Neulo kolmen raidan verran, sitten neljä kerrosta pelkällä tummalla sävyllä ja lopuksi neljä kerrosta joustinneuletta. Päättele 120 silmukkaa ja neulo toinen lahje samaan tapaan. Ompele yhteen sisäsaumojen uudet silmukat. 

Päättele irtonaiset langat. Tee ”kiristysnyöri” shortsien vyötärölle: Mittaa pitkä pätkä lankaa. Mulla oli varmasti useampi metri, ehkä 6 metriä. Kiinnitä lanka tupalana johonkin 3 metrin etäisyylle siis – vaikkapa ovenkahvaan ja ala kierittämään lankaa sormien välissä niin kauan, että langat ovat tiukasti toistensa ympärillä. Taita lanka kahtia niin että se rullautuu vielä kertaalleen itsensä ympäri ja on nyt 1,5 metriä. Solmi langan päät.

Shortsien vyötäröosan joustinneuleen taitat kahtia ja ompelet kaksinkertaiseksi vyötärölle. Jätä shortsien etuosaan keskelle vähän löysää niin että saat pujotettua kiristysnyörin -tai halutessasi kuminauhan vyötärökaitaleen sisään.

Valmis. 🙂 

Hyvää uutta viikkoa ja kesäpäiviä. <3

X