Kalastajan vaimo

Norjalainen pääsiäinen

Teksti:
Johanna Alvestad

Norjalainen pääsiäinen eroaa suomalaisesta pääasiassa sillä, että täällä ei virvota. Ei millään tapaa. Eikä tällä tunneta pääsiäisnoitia. Toinen suuri ero on kiirastorstai, joka on täällä pyhäpäivä. Ja koko ensi viikko on monella norjalaisella lomaviikko – ja koululaisilla vapaa. Pääsiäinen on täällä ikäänkuin vähän suomalaista suurempi lomatapahtuma. Jos puhutaan hyvistä pääsiäiskeleistä, tarkoitetaan lähinnä suksimista aurinkoisilla lumihangilla ja kahveja ulkona vuoristomökin lämpimällä seinustalla. Pääsiäinen Norjassa kuuluu viettää vuorilla, på fjellet.

Lumi (meidän koira) on meidän perheestä ainoana lähtenyt lomalle vuoristoon. Hilden perhe otti sen mukaansa koko pääsiäiseksi – ja Lumi näyttää nauttivan. <3 Me muut lennämme ihan toiseen ilmansuuntaan ja siksi tarvitsimme Lumille hoitopaikan. On jo hurja ikävä, ihan kummallista ettei se pyöri jaloissa koko ajan.

Mulla on huomenna vielä töitä ja pakatakin pitäisi, mutta kyllä tässä ihan pääsiäilomaolo on jo. Ainakin herkkuja on syöty kuten pääsiäisenä kuuluu (kakkuohje täällä)! 😀 Nyt pitää vaan lomaan taas aikatauluttaa päivittäiset treeniannokset; mun päivät vaan yksinkertaisesti ovat paljon parempia jos liikun. Ja mieluusti aloitan (vapaa)päiväni treenillä. Lopun päivää voi sitten ihan vaan nauttia ja syödä huoletta kuten lomapäivinä kuuluu.

Ja ihanaa että kyselette neuleohjeiden perään, suosittelen ehdottomasti neulomaan jonkun tälläisen multicolor -jutun kesäksi! Ihana takki kaikkien värikkäiden kesäjuttujen yllä – ja myös ihan näin neutraalin asun piristeenä. Tähän olen julkaisut ohjeen täällä. Värejä vaan valitsemaan – ja jämälankoja kaivamaan. 😀

Ensi viikolla laitan raporttia lomamaisemista, nähdään! <3

 

 

X