Kalastajan vaimo

Olohuone uudistuu - tai elää

Teksti:
Johanna Alvestad
Olohuoneesta juttua joka tapauksessa. Olohuone on saanut vaaleat matot ja pari taulua seinälle, joten meinasin otsikoida uudistumisesta. Se kuulosti kuitenkin liian ”valmiilta” – parempi kutsua tätä prosessia ihan vain olohuoneen elämiseksi. Omaan silmään vaalea matto ja pari taulua oli kuitenkin kuin uusi huone; juuri jotain tällaista olin kaivanut. Joskus ihan yllättyy miten pienillä asioilla voi tehdä isoja muutoksia. Ja miten niitä ei ole tullut ajatelleeksi aiemmin. Tai tauluja olen suunnitellut suurelle seinälle jo muutosta lähtien, mutta en ollut kai koskaan ajatellut miten ne muuttavat huoneen ilmettä. Tämä alkaa taas tuntua vähän enemmän kodilta.
Sohvan alla olevan muhkean karvamaton olen saanut suomalaisesta Flying carpet -mattokaupasta ja ruudutetun villamaton olen ostanut Ebaysta; tilanut suoraan Marokosta tekijöiltä. Suosittelen; tämä on kai jo kolmas matto, jonka tilaan Marokosta tai Turkista tai jostain, mistä saa aika autentisia etnisiä mattoja edullisesti. Hakusanoina olen käyttänyt mm. ihan vain ”Beni Ourain” (vaaleiden mattojen hakuun) tai ”Vintage kelim” (värikkäämpien kelimmattojen puutteessa). Uudet julisteet tilasin norjalaisesta yrityksestä; ajattelin tukea vähän paikallistakin.
Niin ja neule on uusin omatekemä. Pehmeä ja pilvenkevyt ja ohut. Yksinkertainen patenttineule. Tykkään. En ole vielä kostuttanut sitä, pitäkää peukkuja etten kutista. Niin kävi mm. vastikään neulomalleni liiville. Kutistui pesussa. Ja farkut ovat muuten vanhat Levis 501 jotka olen ostanut netistä käytettynä kokeilematta. Siis ihan sellaiset vanhat 90-luvulta kun Levikset viimeksi olivat muodissa. Ja ihan parhaat farkut.

Nyt pitäis keksiä uutta neulottavaa. Mulla on niin paljon jämälankoja taas, että varmaan pakko tehdä joku raitaneule.

Ihanaa perjantaita!
X