Kalastajan vaimo

Otsatukka

Teksti: Johanna Alvestad
Leikkautin ihan pienen otsatukan. Huomaatteko? Tykkään siitä tosi paljon ja se oikeesti aina asettautuukin ihan kivasti paikoilleen. Mut Olaville ei saa sanoa että olen leikannut otsatukan. Sillä ei ole kauheasti mielipiteitä mun pukeutumisesta tai tyylistä, mutta otsatukkaa tai täytettä huuliin en saa laittaa. 😀 Ne on sen mielestä ihan kaikkein pahinta mitä voisin tehdä.
Mulla on ollut tää uusi leikkaus hiuksissa nyt noin viikon ja se kivasti usein kehuu että kauniit hiukset. Kunhan ei tiedä että tätäkin voisi kutsua otsatukaksi.
Ja pihassa kasvaa niin paljon raparperiä, että yritän tehdä siitä mahdollisimman paljon. Nyt olen tehnyt perinteistä puolukkavispipuuroa niin, että korvaan puolet puolukoista raparperilla. Tän voi tehdä ihan pelkällä raparperilläkin, mutta väristä tulee vähän aneemisempi. Tykkään niin tosta puolukan punaisesta väristä. Olen laittanut tähän 4 dl sekä pakastepuolukoita että 4 dl raparperia (noin 3-4 vartta) – keität niitä kunnes raparperi on liuonnut. Sitten lisäät 1,5 dl sokeria ja 1 tl suolaa ja 5 dl vettä. Lopuksi vähitellen 1,5 dl mannasuurimoita. Kiehauta ja sekoita mekeinsä koko ajan, 5-10 min. Annat sitten puuron jäähtyä ennenkuin vatkaat sen kuohkeaksi – vatkaamiseenkin menee noin 5-10 min ja puuro vaahtoutuu parhaiten kylmänä.
On niin kivaa pystyä käyttää tuoreita kausituotteita ja mieluiten tietysti läheltä, ihan omasta pihasta.
Meille muuten tuli venepaikka tässä talon mukana kun ostimme uuden talon. Oli siis melkein pakko ostaa venekin. Sinne on matkaa tollanen söpö jyrkkä polku ja puurappuset. Nyt pitäis lähteä kokeilemaan vähän veneelämää. Ulkona on kesä, vihdoin. Koko viikko oli sellaista myrskyä että pelättiin koko venen karkaavan. Mut nyt. Nyt ulos. Koko viikonlopuksi. <3

Lue myös

X