Kalastajan vaimo

Punaisen pihamökin asukkaat

Teksti:
Johanna Alvestad

 

Meillä on pihassa kasvihuoneen kyljessä punainen pihamökki, oikeastaan ihan oma talonsa. Rakennukset A ja B, ihan siis kaksi yksikköä. Me asumme A:ssa, B on odottanut käyttötarkoitustaan.

Tänä viikonloppuna punaista B:tä on siivottu. Siihen tulee kai pian asukkaita, uusia naapureita Ukrainasta. Ilmoitin nimittäin B:n kaupungin pakolaisvastaanottoon ja koska meidänkin kaupunkiimme on tulossa noin sata uutta asukasta, tarvitsee kaupunki näitä asuinpaikkoja. Nyt sitten jännitellään millainen perhe tähän ihan kylkeen muuttaa. En ole päätöksestäni ihan varma – ja toisaalta olen ihan varma. Haluanko tuntemattomia ihmisiä ihan viereen, omaan pihaan? Emme olisi vuokranneet piharakennusta norjalaisille, se ei ole koskaan ollut tarkoitus. Mutta tilanne on nyt tietysti ihan toinen. Ja väliaikainen. Ja varmasti paitsi hyvä teko, myös kokemus.

Mun silmistä huomaa, että olen viikonlopun jäljiltä väsynyt. Vasen luomi alkaa lurpattaa,se ei jaksa pysyä yhtä auki kuin oikea. Joistain kuvista sen huomaa tosi hyvin mutta yritin nyt valita kuvan, jossa silmät ovat suhtkoht samanlaiset. 😀 Väsymystä ei auttanut illallinen ystävien luona lauantai-iltana. Illallinen, joka venyi pitkälle yöhön. Tai se, että olin järjestänyt lauantaiaamuun puolentoistatunnin jumpan. Se antoi tietysti kauheasti energiaa, mutta vaati omansa.

Ja leikkasin vähän otsatukkaa, huomaatteko? Ihan itse. 😀 Kampaajan leikkaama oli jo ihan pitkäksi kasvanut enkä oikein edes tienyt missä se enään olikaan. Siis monille omien hiusten leikkaaminen on varmasti ihan arkipäivää, mutta minussa ei todellakaan ole kampaaja-ainesta enkä ole voinut leikata edes omien lasten hiuksia (yritetty on). Joten tää oli aika uhkarohkea askel. Mutta kyllä se ihan onnistui, nyt on taas selkeämmät bangsit – tykkään että ne kehystävät kasvoja kauniisti ja sopivat tällaiseen rönsyilevään hiuslaatuun.

Kasvihuone on laitettu käyntiin ja talvehtineet rypäleet kasteltu. Ja mikä parasta, huomaan että kaikki mun syksyllä siirtämäni kasvit elävät. Koko talo salaojitettiin syksyllä ja jouduin siirtämään talon ympärillä kasvaneet ruusut ja pionit pihan perälle. Ne ovat selvinneet. <3

Hyvää uutta viikkoa, nähdään pian. <3

X