kalastajan vaimo

Rippijuhlat

Teksti: Johanna Alvestad

Processed with VSCO with kp6 preset

 

Mun pieni Olli on pääsyt ripille. Siitä on kai tulossa iso. Mut ei se haittaa. Se on niin mielettömän kiva poika. Se viettää paljon aikaa meidän kanssa, kuuntelee meidän mielipiteitä eikä juuri kinastele. Se on yksinkertaisesti järkevä ja vastuuntuntoinen poika. Oikeasti aina hyvällä tuulella, tulee aina juttelemaan ja käy koiran kanssa lenkillä ihan omasta aloitteesta. Tekee sellasia pieniä hyviä tekoja ja helpottaa arkea. Eikä silloin haittaa yhtään että siitä on iso tulossa. Niinhän siitä kuuluukin.

Olli oli oikein tyytyväinen myös rippijuhliinsa. Olemme varmasti yhtä mieltä siitä, että rippijuhlista mukavat ja ikimuistoiset tekivät ihmiset. Tietenkin. Ei kai juhlia voisi olla ilman tärkeitä ihmisiä. Meillä asui koko viikonlopun mun äiti ja sen mies, mun sisko lapsineen ja mun ystäväni Ansu perheineen. Koko viikonloppu oli siis pientä juhlaa. Harvinaista herkkua etenkin meille. Kiitos että tulitte. <3 Nämä juhlat muistetaan aina, teidän ansiosta.

Aika olisi saanut kyllä vähän pysähtyä. Tai ainakin hidastua. Että olisi vielä paremmin ehtinyt nauttia kaikesta. Mutta niinhän se aina on. Tällaiset hetket ja juhlapäivät menevät kiitäen ohi. Eikä oikein kannata jälkeenpäin harmitella, että olisi pitänyt nauttia paremmin. Ehkä ei olisi voinut, ehkä sitä nauttikin juuri parhaalla mahdollisella tavalla. Ehkä tarkoitus onkin, että jälkeenpäin voi istua sohvalle ja käydä vielä uudelleen läpi niitä kaikkia hyviä hetkiä ja nauttia niistä vielä monta kertaa uudelleen. Ehkä mistään ei koskaan ehdikään nauttia tarpeeksi tai olla riitävän läsnä hetkessä – siksi meillä on muistoja.

Ehkä kaikki onkin juuri niin hyvin kuin voisi olla.

Me olemme ainakin megaonnellisia, tyytyväisiä ja kiitollisia siitä että tulitte. <3

 

(Norjassa rippijuhla on muuten tosi iso tapahtuma, sillä täällä ei juhlita esimerkiksi ylioppilasjuhlia lainkaan. Rippijuhlat ovat siis sellainen ainoa nuoruusvuosien ”aikuistumisjuhla” ja siihen panostetaan paljon. Tytöt saavat usein ton kansallispuvun rippilahjaksi – mun täytyy alkaa säästämään Ainoa varten. ;))

 

Lue myös

X