Kalastajan vaimo

Saunaprojekti ja päivällinen

Teksti:
Johanna Alvestad
Saunaprojekti ja päivällinen
Huomaatteko, että sauna valmistuu? Aloitimme sen hyvissä ajoin ennen joulua, mutta hyväksyttyämme etteivät kaikki tarvikkeet ehdi jouluksi (mm. kiuas) jätimme projektin lepäämään. Tänään saimme ulko-oven paikoilleen eikä enää puutu kuin sisäovi (siihen täytyy tehdä karmit), lauteet ja se kiuas. Mutta veikkaanpa, että ensimmäiset löylyt pääsemme ottamaan parin viikon päästä.
Kaikki saunan materiaalit ovat kierrätettyjä. Hirret ja ovet tosi vanhaa tavaraa, pukuhuoneen ikkuna ja saunaosan suuri liukuovi uudempaa kierrätystä. Halusimme saunaosaan suuren ikkunan, jotta voimme nauttia kauniista merinäkymästä lauteilla. Liukuovi sopi kuitenkin yhtä hyvin kuin ikkuna ja sen voi lisäksi avata kokonaan auki saunomisen jälkeen ja lämmitellä sitten takka… eikuin kiuastulien lämmössä ulkona.
Houkuttelimme myös lapset ulos syömään – oli tarkoitus paistaa makkaraa ja lettuja, mutta kaikki olivat sen verran kylläisiä makkaroista (ja vaahtokarkeista ja kaakaosta), että lettutaikina jäi iltapalaksi. Tammikuussakin voi siis istua ulkona ja syödä päivällistä! Ihan tavallisen työpäivän jälkeen. Antaa muuten kummaa onnen tunnetta. Lapsia meinasi olla vaikea houkutella ulos syömään, mutta kummasti ne viihtyivät tulen ympärillä vielä paljon pidempään kuin me aikuiset.
Hyviä ulkoiluhetkiä viikonlopulle. Kokeilkaa ulkona syömistä. Tulella tehty ruoka maistuu. <3
X