Kalastajan vaimo

Sunnuntailenkki

Teksti:
Johanna Alvestad

 

Ehkä järkevintä mitä sunnuntaina voi tehdä on lähteä luontoon. Tai siis sunnuntaina ei tarvitse tehdä mitään järkevää. Voi kulkea yöpuvussa ja olla tekemättä mitään. Se on ehkä kaikkein järkevintä. Elämä on niin kiireistä, täynnä stressiä, huolia, murheita ja impulsseja että edes yhtenä päivänä viikossa on saatava maadoittua. Luontoon lähteminen saattaa siksi olla ehkä vielä jopa parempi vaihtoehto kuin yöpuvussa kulkeminen ja rentoutuminen kotona. Sellainen kestävämpi vaihtoehto; luonnon rauhoittava vaikutus kantaa helposti maanantainkin yli. Eikä jää sitä huonoa omaatuntoa ettei ole tehnyt mitään järkevää.

Lumi etenkin on ihan väsynyt meri-ilmasta. Se makaa tossa lattialla unisena. Fyysinen väsymys rauhoittaa myös mielen. Ja jotenkin tuo sellaisia selkeämpiä ajatuksia. Ja energiaa tietysti. Voimaa ajatella että kyllä nämä asiat selviävät.

Se elämässä vain on hassua, että kun yhdet asiat selviävät niin sitten tulee seuraavia. Harvemmin kukaan täällä ihan ongelmitta selviää. Ehkä mitä yksinkertaisemmin yrittää elää, sitä vähemmän noita selviteltäviä asioita ja ongelmia tulee, eikö?

Yksinkertaisemmalle elämälle sunnuntai-illan pieni skål siis!

Koska mielenrauha taitaa olla yksi elämän arvokkaimpia elementtejä. <3

 

(Ja jämälangoista voi aina tehdä raitapipon. :))

X