Kalastajan vaimo

Suurin joulukoriste

Teksti: Johanna Alvestad
Meillä oli aina lapsuudenkodissa sellainen valkoinen tuuhea villamatto, joka otettiin vain jouluksi esiin. Joka vuosi. Se oli joulumatto ja itsessään yksi suuri joulukoriste. Varmaan vähän siksikin halusin meille valkoista pehmoista karvamattoa olohuoneeseen; ja se tuli juuri jouluksi. Kaikki vieraat ovat ihastuneet ja järjestään käyneet pötköttelemään lattialle pehmeällä matolle.
Viikonloppuna tulee myös joulukuusi. Ajattelin ottaa senkin vähän ajoissa nyt kun kerrankin olemme kotona. Tämä joulunalusaika menee niin kamalan nopeasti; täytyy yrittää nauttia siitä kunnolla kun kaikki muu on pimeää ja tylsää.
Täytyy muistaa katsoa lasten kanssa joululeffoja iltaisin. Kohta on jo tammikuu ja liian myöhäistä.
Teimme muuten viikonloppuna Hildellä kynttilöitä mehiläisvahasta. Olin niin hölmö että ostin askartelukaupasta punaisia ja keltaisia mehiläisvahalevyjä. Enpä ajatellut, että Hilden Christianilla on paljon mehiläisiä ja hunajatuotantoa; niinpä sillä oli paljon myös ihan oikeita mehiläisvahalevyjä. Ei tullut Hildekään sitä ajatelleeksi joten en tuntenut itseäni ihan tyhmäksi, mutta yllätys oli iloinen kun saimme ison kasan levyjä. Suosittelen; kiva ja helppo homma rullata vahalevy langan ympärille. Me aikuiset lämmitimme levyjä uunissa noin 50 asteessa ihan pari minuuttia ja lapset rullasivat. <3
Hyvää, leppoisaa viikonloppua ja jouluaskareita.

Lue myös

X