Kalastajan vaimo

Viikonlopun kevään merkit

Teksti:
Johanna Alvestad
Kevät on mun mielestä ollut aika kylmä; ei oikein vielä ollenkaan sellaisia superlämpimiä päiviä. Eikä toisaalta mitään kummempaa takatalveakaan.
Eli ehkä sitten sellainen kunnon pitkä kevät. Koivut alkavat vihertää, valkovuokot ovat jo loppusuoralla ja eilen näin ensimmäisen västäräkin!
Mutta arvatkaa mistä olen ollut kaikkein iloisin? Siitä, että Olli ja sen kaksi parasta kaveria ovat olleet läheisessä saaressa yksin koko viikonlopun. Siellä samassa paikassa, josta kirjoitin edellisessä postauksessa. Pojat lähtivät saareen perjantaina, ihan itsekseen meloen. Riippumattoineen, makuupusseineen ja makkaroineen. Ja lettutaikinoineen. Tarkoitus oli tulla takaisin lauantaina, mutta pojat pysyivät sunnuntai-iltaan asti. Lauantaiaamuna sain filmin hiirestä, joka rapisteli poikien karkkipussilla. Ja lauantai-iltana sain kuvan kalasta grillillä.  Niistä on jo tullut niin isoja, noista pojista. Ja nyt ne tekee itse niitä juttuja, joita ne on meiltä oppinut. <3 Olen niin iloinen, että ne tykkäävät luonnossa liikkumisesta ja retkeilystä.
Aikuisten kesken teimme viikonloppuna ”länsiafrikkalaista maapähkinäkeittoa kanalla”. Se oli niin helppo ja nopea (valmis puolessa tunnissa), että voin suositella myös arkiruoaksi!
Tarvitset (4 annosta):
200g riisiä // 600g kanfilettä // 1 punasipuli // 1 paprika // 5 rkl maapähkinävoita // 50g maapähkinöitä // 3 valkosipulinkynttä // 1 chili // 4 rkl raastettua inkivääriä // 1 rkl tomaattipuretta // 1 purkki tomaatimurskaa // 1 tl kuminaa // 0,5-1 tl chilijauhetta // 0,5tl kanelia // 1 purkki kookosmaitoa (400g) // 5 dl kanalientä // 2 limeä // tuoretta korianderia // suolaa ja pippuria // öljyä paistamiseen
1) Keitä riisi ohjeen mukaan ja pilko kasvikset.
2) Lämmitä öljy keskisuuressa kattilassa ja paista sipuli ja paprika öljyssä noin 5 min. Lisää sitten sekaan pilkottu valkosipuli, inkivääri, tomaattipure ja mausteet.
3) Lisää vielä kookosmaito, tomaattimurska ja kanaliemi. Lopuksi maapähkinävoi. Kiehauta ja jatka keittämistä matalalla lämmöllä.
4) Paista pannulla kanafileet ohuina suikaleina, mausta suolalla ja pippurilla.
5) Lisää paistetut kanat keittoon ja mausta yhden limen mehulla sekä suolalla ja pippurilla, lisää halutessasi myös chilijauhetta.
6) Lisää lopuksi pähkinät keittoon ja tarjoile riisi lisukkeena sekä limeveneet (1 per annos) ja tuore korianderi mausteena.
NAM! 😛
Nähdään pian taas. <3 Olen vähän miettinyt viimeaikoina ulkonäköasioita(!) – kohta kun tulee 40 vuotta(!) täyteen. On melkein pakko päästä vähän kirjoittelemaan niistä. 😀 Joten sitä seuraavaksi. Nähdään. <3
X