Lifestyle 7.10.2011

Päivityksiä: Käsinekuningatar Thomasine Barnekow

Teksti: Anna.fi

Suomen ilmasto-olosuhteissa ollaan totuttu paksuihin turkisrukkasiin tai vähintään kirjoneulelapasiin. Syksy- ja kevätkausien viileissä voisi kuitenkin pärjätä korumaisen kauniissa nahkahansikkaissakin.

Photo collaboratioin with Adriane Grzadziel and Sofie Nielander 2010

Thomasine Barnekow on ruotsalainen suunnittelija, joka yhdistää tekstiilikiinnostuksensa, käsityötaitonsa ja koruintohimonsa käsinesuunnittelussa. Hän kuvaileekin suunnittelemiensa käsineiden olevan pehmeitä, päälle puettavia koruja.

Thomasine Barnekow

Barnekow valmistui hollantilaisesta Design Academy Eindhovenista vuonna 2006 yläkuvan juhlallisella käsinekokoelmallaan. Siitä asti hän on suunnitellut hanskoja kansainvälisille markkinoille.

ITS#SIX YKK - Trieste Italy July 2007 photograph by Barrie Hullegie

Vuonna 2008 Barnekow aloitti yhteistyön ranskalaisen hanskatalo Agnellen kanssa. Vuonna 1937 perustettu Agnelle on kartuttanut mainetta tekemällä hanskoja tunnetuille muotimerkeille, mm. Dior, Lanvin, Céline, Kenzo ja Longchamp.

Omaa Thomasine by Agnelle -kokoelmaa on myyty vuodesta 2009 alkaen.

Thomasine Barnekow

Barnekow on kotoisin Ruotsista, Skånen maaseudulta, jossa hänellä on Pariisin lisäksi työhuone. ”Itse asiassa tarvitsen vain neulan, lankaa, hienoa nahkaa sekä terävän nahkaveitsen ja voin perustaa työhuoneen minne vain”, toteaa kosmopoliitti suunnittelija.

Työhuone

Kuvat ovat Skånen työhuoneelta ja teon alla on projekti, jonka innoittajana oli brasialainen arkkitehti Oscar Neimeyer.

Valokuvat Adriane Grzadziel

Tähtihetkekseen suunnittelija kuvailee yhteistyötä, joka sai alkunsa sattumalta Pariisin junassa, kun radikaali suunnittelija Walter van Beirendonck istahti hänen viereensä. Sitä-sun-tätä-keskustelu johti Barnekowin ensimmäiseen couture-kokoelmaan, jonka hän itse käsinompeli Beirendonckin viimeisimpään muotinäytökseen. Viisi, pitkää hanskaparia on saanut innoituksensa koomisista, värikkäistä toteemipaaluista.

Walter van Beirendonck

Walter van Beirendonck

Kyseisen kokoelman hanskat ovat itse asiassa nähtävillä juuri meneillään olevassa näyttelyssä Belgian MoMu-muotimuseossa. Muuten Thomasine-käsineitä pääsee ihailemaan tämän tästä maailman isoista muotilehdissä.

Femmes 12/2009 / Collezioni Accessori Spring/Summer 2010

Tulevaisuudessa Pariisilaistunut suunnittelija toivoisi voivansa suunnitella erikoisia, koruhanskoja mittatilaustöinä kuuluisille henkilöille.

Suomessa Thomasine by Agnelle käsineitä on myynnissä:
2OR+BYYAT, Eerikinkatu 9, Helsinki

Kiinnostavia prosessikuvia nahkahanskojen valmistuksesta pääsee urkkimaan Agnellen sivuilta. Innostuin tästä niin, että ostin viime käsityömessuilta Wanhasta Satamasta muutaman pehmeän ja värikkään poron nahan ja haaveilen kehitteleväni niistä itselleni upeat hanskat… tai jotain muuta.

Päivi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi