Keittokirjat testissä: Sara’s Australia

Värikäs, kepeä ja kaunis. Aurinkoa, vihanneksia ja loputtomasti hedelmiä. Siltä näyttää  Sara’s Australia ensisilmäyksellä.

Sara's Australia

Julkkiskokki Sara La Fountain matkusteli Australiassa ja kuvasi samalla tv-ohjelmaa. Tältä matkalta syntyi keittokirja Sara’s Australia – Raikas Ruokamatka (Tammi). Kirjan reseptit ovat ”Australian innoittamia: värikästä, terveellistä ja raikasta ruokaa, joka on taivaallisen hyvää”, kertoo Sara.

Reseptivalikoima on kohtuullisen laaja, rento ja ajan hengessä: granolaa, kulhoruokaa, salaatteja, burgereita, sandwicheja, bataattia ja pannukakkuja. Joukosta löytyy grilliruokien lisäksi mereneläviä: ostereita, hummeria ja kuningasrapuja. Reseptien luvataan olevan helposti toteutettavissa myös kotikeittiöissä.

Olga Poppiuksen valoa tulvivat ruokakuvat sopivat Austaralia-kirjan tunnelmaan ja tarjoavat silmäkarkkia selailijalle.

Toimiiko?

Valitsin kokeiltavan reseptin myskikurpitsan vuoksi. Caramel roasted pumpkin on tänä syksynä puhjenneeseen kurpitsahulluuteeni sopiva resepti. Aineksia oli kohtuullisesti, myskikurpitsaa, hunajaa, pähkinöitä, salviaa ja mausteita.

Resepti oli selkeä ja eteni loogisessa järjestyksessä. Sitä oli helppo noudattaa. Lisäksi se toimi. Jo ensimmäinen haukkaus kertoi, että maut ovat kohdallaan. Pähkinäcrumble sopi täydellisesti kurpitsan kaveriksi. Rapeaksi paahdettuihin salvian lehtiin tuli himo.

Caramel roasted pumpkin Saran tapaan
5 annosta

myskikurpitsacrumble

1 iso myskikurpitsa kuorittuna, paloiteltuna
4 valkosipulin kynttä veitsellä kevyesti murskattuna
loraus oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
salvian lehtiä
PÄHKINÄCRUMBLE
50 g voita
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
1/2 dl manteleita rouhittuna
1/2 dl hunajaa
1/2 tl suolaa
3 rkl kookos-tai fariinisokeria
KORISTEEKSI
salvian lehtiä
20 g voita

Levitä myskikurpitsan palat ja valkosipulin kynnet uunipellille ja lorota päälle reilusti oliiviöljyä. Mausta hunajalla, suolalla, pippurilla ja salvian lehdillä ja laita uuniin paahtumaan 200 asteeseen noin 30 minuutiksi, kunnes kurpitsa on sopivan pehmeää.

Kun kurpitsat kypsyvät, valmista pähkinäcrumble. Laita voi sulamaan kuumalla pannulle kaikki muut ainekset sekaan. Paahda crumble herkullisen rapeaksi, mutta älä polta sitä.

Paahda salvianlehdet voissa rapeiksi.

Levitä crumble kypsien kurpitsapalojen päälle ja koristele salvian lehdillä. Tarjoile lämpimänä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti