Pikku moka jäätelökioskilla
Pikku moka jäätelökioskilla

Ihastelin eilen italialaisen, tyylikkään jäätelöbaarin notkuvia laareja, kun viereeni tuli englantilainen pariskunta. He aprikoivat pistaasin ja vaniljan välillä, ja kun makupäätös oli tehty, mies käveli myyjän eteen, katsoi tätä silmiin ja tilasi rohkeasti espanjaksi:
”Dos coños, por favor!”
Hänen vaimonsa reagoi ensin. Hän suorastaan hyppi tasajalkaa. Kikatti ja kiljui. Läpsäisi nauraen miestään. Sitten myyjä repesi. Hän alkoi nauraa ja piti vatsastaan kiinni. Minäkin hihitin parin metrin päässä, vaikka toki ääni päässäni muistutti samalla: ”Yhtä hyvin tuossa olisit voinut olla sinä”. Mies alkoi tajuta. Vaimo huusi naurunsa seasta:
”Tötterö (cone) ei ole espanjaksi coño, my love!”

Kun olin tammikuussa saapunut Mallorcalle, ystävä opetti heti, että kaikki hokevat coñoa. Espanjassa kiroillaan paljon, hän huomautti.
Lähes kaikki hokevat qué coño, mitä vittua.
Ja toki äkkiä huomasin, että television haastatteluohjelmissakin toimittaja saattoi ihmetellä, että qué coño es este. Mummotkin heittävät coñoa, eikä kukaan ihmettele.
Ystäväni käski katsoa Serranon perhettä. Siinäkin hoetaan coñoa, mutta ei niitä juuri käännetä suomeksi.

Minulle nämä pienet sanat ja leppoisat puhekielen termit (kuten englannin ”you know”) tulevat puheeseen vasta paljon myöhemmin, sitten kun tuntuu, että osaan kieltä jo melkein sujuvasti.
Minulta puuttuvat vielä monet pikkusanat, eeeeeeeeet ja muut miettimisestä kertovat termit, joten ei tunnu luonnolliselta sanoa myöskään vielä qué coño.

Mutta olimme kaikki kiitollisia brittimiehelle siitä, että saimme hyvät, puhdistavat, yhdistävät naurut. Harvemmin sitä tulee tilattua myyjältä kaksi vaginaa.

 

San Salvadorin luostarissa ei kiroiltu yhtään. Se sijaitsee 510 metrin korkeudessa vuorella.

San Salvadorin luostarissa ei kiroiltu yhtään. Se sijaitsee 510 metrin korkeudessa vuorella Mallorcan kaakkoisosassa.

 

Mahtaako Es Cargolin ranta olla Mallorcan kaunein? Sinne pitää patikoida eteläkärjen majakalta 15 minuuttia – ja kävely on todella vaivan arvoinen.

Mahtaako Es Cargolin ranta olla Mallorcan kaunein? Sinne pitää patikoida eteläkärjen majakalta 15 minuuttia – ja kävely on todella vaivan arvoinen.

 

Palman kaupungin katot ja katedraalikin kattoterassilta katsottuna.

Palman vanhan kaupungin katot ja katedraalikin kattoterassilta katsottuna.

 

Huomasin Joutsenet meripuiston altaassa iltakävelylläni.

Huomasin joutsenet meripuiston altaassa iltakävelylläni.

Seuraa Kevättä Palmassa myös Instagramissa @hannajenius #KevätPalmassa

 

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *