Aion shoppailla vähemmän ja muut tavoitteet vuodelle 2017

Vuoden vaihtuessa minulla on ollut tapana asettaa tavoitteita ja niin aion tehdä myös tänäkin vuonna. Olen aika kivasti onnistunut aiemmin näissä vuosittaisissa tavoitteissani. Avain onnistumiseen piilee varmaan siinä, että kyse ei ole mistään liian tiukoista lupauksista, joissa luvataan olla tulevana vuonna täydellinen ihminen. Mielummin vain hieman uudelleenohjaa ajattelua, kuin asettaa itselleen valtavat paineet.

Sen lisäksi, että asioiden läpikäyminen ihan ajatustasolla auttaa varmasti, tavoitteiden sanominen ääneen tai kirjoittaminen näkyville muuttaa ne heti paljon konkreettisemmiksi. Siksipä tässä postauksessa nyt muutama sellainen tavoite, jotka haluan näin julkisesti jakaa.

Siispä olen jälleen tehnyt tulevalle muutaman suuremman tavoitteen:

  • Lähden mukaan vegaanihaasteeseen. Vaikka ehdoton vegaaniruokavalio tuntuukin hieman haasteelliselta toteuttaa etenkin reissussa ja noh, monessa paikassa kodin ulkopuolella, aion kuitenkin testata, mahtaako tuo onnistua. Vaikkei kokeilu päätyisi ihan lopulliseksi elämäntavaksi, mukaan tarttuu varmasti ideoita kohti entistä kasviperäisempää ruokavaliota.  Vegaanihaasteesta tulee omaa postaustaan vielä huomenna.
  • Aion shoppailla vähemmän. Vaikka kuluneena vuonna olen panostanut shoppaillessa laatuun, tulevana vuonna tulen käyttämään entistäkin enemmän harkintaa. Tietenkin jotain kulutustavaraa on pakko hankkia, mutta uskoisin, että omissa kulutustottumuksissani on paljon punnittavaa. Vaikka nytkin ostan paljon juttuja second handina, jatkossa aion entistä tarkemmin miettiä, olisiko ostosta mahdollista löytää käytettynä tai sitten vaihtoehtoisesti vaikka kotimaisena tuotteena.
  • Aion keskittyä entistä rehellisemmin hyvinvointiin. Minulla treenaamisen kanssa menee helposti siihen, että  ravaan salilla hiki päässä viisi kertaa viikossa – ja ne kaksi muuta tunnen huonoa omatuntoa kun en ole treenaamassa. Liikkumattomuuden ja ehdottomuuden väliltä löytyy muitakin vaihtoehtoja ja esimerkiksi joogaa voi harrastaa muutenkin kuin ”kevennettyinä viikkoin” ihan oikeana treeninä. Ajattelin aloittaa vuoden alusta kaksijakoisen saliohjelman, jolloin muullekin liikunnalle jää enemmän tilaa, eikä homma mene liian suorittamiseksi.
  • Annan itselleni mahdollisuuden oppia. Tämä on yhdistelmä itselleni vuosi sitten asettamaa tavoitetta poistua omalta mukavuusalueelta niin usein kuin mahdollista ja toisaalta lupausta armollisuuteen itseäni kohtaan. Osaan nimittäin olla melkoinen perfektionisti ja toki halaisin osata kaiken heti täydellisesti. Voisikin olla pieni kasvun paikka vähän höllätä itsensä suhteen ja katsoa ensin rauhassa uusia juttuja ja antaa itselleen aikaa omaksua ne.

Näiden vähän isompien kokonaisuuksien lisäksi tulevalle vuodelle on toki pienempiäkin suunnitelmia. Tulevana vuonna aionkin esimerkiksi:

  • Kunnostaa veneen valmiiksi kesälle
  • Pohtia mahdollisia koirahaaveita
  • Laittaa hääsuunnittelut kunnolla alkuun
  • Viettää mahdollisimman paljon aikaa veneillen
  • Toivottavasti matkustaa ainakin Italiaan ja Norjaan
  • Nauttia kaikesta mitä elämässä on ja olla onnellinen myös ihan pienistä ja arkipäiväisistä jutuista

Onko teillä millaisia tavoitteita tulevalle vuodelle? Osuiko minun tavoitteeni yhtään yksiin?

Kuvat Kambodzan Otres-beachilta Sihanoukvillestä.

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Kuulostaa hyvältä, pohdin itsekin tuota vegaanihaastetta että se vois olla ihan mielenkiintoinen ja hyödyllinenkin kokeilu! 🙂 Ja hauskaa miten samoilla ajatuksilla tuntuu moni olevan tällä hetkellä mm. kulutuksen ja arvojen pohtimisen suhteen! Just niihin liittyen kirjoitin itsekin! Mutta se on kyllä tosi hyvä asia että on monen mielen päällä 🙂

Hei lähe ihmeessä mukaan ja julkase blogissa sit kaikkia ihania reseptipostauksia, jooooo ❤😅👌

Lähti toi kommentti jotenkin ihan vahingossa keskeneräisenä ja sitten netti sekos juuri sillä hetkellä, luonnollisesti. Mutta siis toi on kyllä ollut mulla jo pidempään pieni kriiseilyn aihe täällä blogissa. Luinkin sen sun jutun ja ne jutut, mistä olit inspiraatiota saanut ja mietin, että pitäisi varmaan itsekin tarttua samaan aiheeseen. Kun itselle ei enään niin tuo trendivaateshoppailu ketjuliikkeistä tai sitä vastoin mikä statuspönkitys eli Chanelit tai Luikkaritkaan tuota hirveämmin positiivisia fiiliksiä, niin välillä sitä aina miettii, että mitä täällä blogimaailmassa tekee omalta osaltaan ajamassa niitä arvoja.

Mutta ehkä se punainen lanka onkin löytää se tapa toteuttaa sitä omannäköistä blogia sen sijaan, että miettisi niin paljon, mitä blogimaailmassa yleensä tehdään 🙂 Kiva kyllä huomata, että täältä löytyy muitakin ihmisiä, jotka ajattelevat samalla tavalla.

Mä oon vähän hukassa ensi vuoden suhteen, kirjoitin siitä justiin blogiinkin vähän. Ainoa mitä mietin tänään päivällä, että pitäs ehkä priota taas liikunta. Viimeset pari vuotta oon antanu kaiken muun mennä liikunnan edelle ja nyt vois olla taas aika kokeilla toisella tavalla. Muu elämä (kaverit, kahvittelu) on tärkeää, mutta niin on liikuntakin 😛

Moikka! Kävin lukemassa sen postauksen sun blogista ja huh, sulla on ollut kyllä uskomaton vuosi! Ei voi muuta sanoa!

Varmaankin joo tuollaisen vuoden päättäminen saattaa tuntua tyhjältä, mutta toisaalta, itse ajattelisin sen ainakin niin, että jos viime vuodestasi tuli ihan yllättäen tuollainen, mitä kaikkea voikaan seuraavaksi tapahtua! Yleensä vielä ne jutut, mille ei ole ladannut sen suuremmin odotuksia yleensä yllättää koviten.

Mun veli puhui jouluna siitä, kuinka elämä monesti kehittyy lappeellaan olevan lätkämailan mallissa. Ensin on pitkään tasaista kun mennään sitä vartta, mutta sitten kun se nousukiito alkaa lavan kohdalla, sitten on menoa vaan ylöspäin! Musta toi on aika kiva ajatus 🙂

Kaikkea hyvää sun vuoteesi 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *