Haaveena oma koti

Viime aikoina on tultu ihan reilusti sieltä omalta osaamisalueelta ulos. Jutuissa on vilissyt korkoputkia, marginaaleja, sokkeleita, kattoremontteja, kuntokartoituksia, kiinteistöveroja ja yhtiöjärjestyksiä.

Kuten edellisistä arvata saattaa, olemme alkaneet etsimään ihan omaa kotia. Kun mainitsin, että tänä vuonna henkilökohtaisessa elämässä tulee tapahtumaan jänniä juttuja, tämä olisi nyt sellainen omaa maailmaani vähän mullistava juttu. Oman asunnon osto kun tulee olemaan meille ajankohtainen varmasti ihan lähitulevaisuudessa.

 

Järkevää, taloudellisesti kannattavaa ja niin valtavan jännittävää ja uutta. En ole jotenkin aiemmin ajatellut asunnon ostamisen olevan kovin ajankohtaista. Vuokra-asuminen kun on helppoa eikä se ole sitonut mitenkään. Jotenkin en aiemmin ole halunnut vielä katsoa hirveän pitkälle ja fiiliksellä eläminen on tuntunut omalta jutulta.

Tuo suhtautuminen on varmasti johtunut paljon myös siitä, että aiemmin olin ihan varma, että kohta on lähdettävä Helsinkiin mieluisen työn perässä. Nyt kun se puoli on hanskassa, Jyväskylä on alkanut tuntua paikkana oikein hyvältä vaihtoehdolta. Täällä on kaikki mitä tarvitsemme ja viikonlopuksi pääsee aina etelään. Niinpä siis tulimme siihen tulokseen, että ehkä sen vuokranantajan lainan lyhentämisen sijaan voisi harkita pelaamista omaan pussiin ja lähteä etsimään kotia täältä.

Niinpä siis annoin vihreää valoa ja varasimme ensimmäisen ajan pankkiin. Sen jälkeen aloimmekin etsimään sitä omaa kotia.

Postauksen kuvat eivät liity asunnon etsimiseen. Ne ovat Nikon tunnelmallisesta mummolasta, jossa kävimme myös viikonloppuna. On noissa vanhoissa taloissa vaan sitä jotain.

Lähdimme kartoittamaan mahdollisia vaihtoehtoja aika laajalla skaalalla. Meillä molemmilla on ollut toisistamme tietämättä unelma hirrestä rakennetusta ekotalosta. Meillä molemmilla on kuitenkin kokemusta talonrakennusprojektin seuraamisesta lähietäisyydeltä. Tulimme käytännössä suorilta siihen tulokseen, että rakennusprojekti olisi ensiasunnoksi aika kunnianhimoinen.

Seuraavaksi ajatus vanhasta rintamamiestalosta narisevilla lautalattioilla alkoi kuulostaa ihanan romanttiselta. Siitä olen vähä salaa haaveillut. Oma iso piha, puuhellat ja tulisijat. Oi että. Romantiikka tosin rapisi, kun sai noiden vanhempien kohteiden kuntokartoitusraportteja käsiin. Rintamamiestalo tuntui todelliselta loppumattomalta projektilta. Edelleen liian kunnianhimoista.

Pienet pintaremontit meiltäkin varmasti hoituu, mutta kun vaaditaan sokkelin kunnostusta ja salaojien tarkastusta, alkaa ne kädet nousta pystyyn.

 

Nyt olemmekin siirtäneet katseemme pari- ja rivitaloihin. Niissä viehättää pieni siivu omaa pihaa, nykyiseen ydinkeskustan kerrostaloasumiseen verrattuna oma rauha, mutta kiinteistöön verrattuna turvallisempi ja helpompi omistaminen. Halutessaan voi laittaa sitä kukkapenkkiä, mutta ei kuitenkaan tarvitse viettää viikonloppuja ruohonleikkuri ja rikkalapio kourassa.

Asuntonäytöissä on siis ravattu ja pankkien lainatarjouksia kilpailutettu. Tässä kohtaa homma tuntuu melkoiselta suolta, jossa rämpiminen on vaatinut kokonaan uuden termistön opettelun.

Toivotaan, että tämä projekti lopulta palkitaan sen oman kodin löytymisellä.

Äitini kuvaili suhtautumistani tähän(kin) projektiin, että kaiken olisi ollut parasta tapahtua eilen, joten saa nähdä kuinka pian pääsen postailemaan uuden asunnon sisustusjuttuja!

Tilaa Annan uutiskirje

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kommentit

Kodin ostaminen ei kyllä ole todellakaan se helpoin homma, mutta palkitsevaa, kun se oikea löytyy! Me kanssa etsiskeltiin viime vuonna ja aluksi tuntui, ettei sopivaa löydy millään. Kyllä sen silti heti lopultaa tiesi, kun se oman näköinen löytyi ja tehtiinkin tarjous ihan saman tien ja nyt on pari kuukautta asuttukin jo täällä ihan omassaa kodissa. Kyllä se siitä siis! Onnea teille etsintöihin 🙂

Juurikin näin 🙂 Odotan jo niin innolla sitä, että kotia pääsee laittamaan ihan kunnolla oman näköiseksi 🙂 eiköhän meidänkin työ vielä palkita!

Kuulostaa niin ihanalta että olette ostamassa omaa kotia! Itellä se ei tulisi vielä mieleenkään, sillä molemmat haaveillaan että voisi työskennellä ulkomailla Suomen sijaan. Vuokra sopii meille vielä hetkisen, eiköhän sitä talon jos toisenkin kerkeä elämänsä aikana omistaa. Tsemppiä suuresti teille!

hanna
http://www.hannamariav.com

Toikin kuulostaa ihanalta suunnitelmalta! Kaille tulee varmasti se oma aikansa, kun oman asunnon ostaminen alkaa tuntua ajankohtaiselta, eikä se pakollista ole toki ikinä 🙂 mullakin fiilikset vasta vähän kerrallaan alkaneet mennä tähän suuntaan:)

Kiitoksia! Odotan kyllä jo niin paljon, että päästään siihen osaan, että voi sisustaa ja nauttia siitä omasta kodista:)

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *